x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Uniunea PSD+PUR si Nastase iau avans

Uniunea PSD+PUR si Nastase iau avans

30 Noi 2004   •   00:00

ALEGERI GENERALE 2004
Biroul Electoral Central a continuat ieri numaratoarea voturilor si prezentarea rezultator partiale ale alegerilor generale de duminica. Potrivit BEC, din numarul total al alegatorilor cu drept de vot, s-au prezentat la urne 58,23%.
ANIELA NINE, CARMEN VINTILA

Biroul Electoral Central a continuat ieri numaratoarea voturilor si prezentarea rezultator partiale ale alegerilor generale de dumninica. Potrivit BEC, din numarul total al alegatorilor cu drept de vot, s-au prezentat la urne 58,34 % . Dupa numaratoare voturilor in 98,55% din totalul sectiilor de votare, la ora 17, situatia era urmatoarea: la Presedintie, Adrian Nastase (UN PSD+PUR) conducea cu 40,97%, urmat de Traian Basescu (Alianta D.A. PNL-PD) cu 33,86%, C.V. Tudor (PRM) cu 12,57%, Marko Bela (UDMR) cu 5,14%, Gheorghe Ciuhandu (PNTCD) cu 1,89 %, Gigi Becali (PNG) cu 1,77%, Petre Roman (FD) cu 1,34 % si Gheorghe Dinu(independent) cu 1,09%. Au obtinut sub 1% Petre Milut (AP), Ovidiu Tudorici (URR), Aurel Radulescu (APCD) si Raj Tunaru (PTD).

La Senat, Uniunea Nationala PSD+PUR conducea cu 37,16% din voturi, urmata de Alianta D.A. PNL-PD cu 31,71%, PRM cu 13,63%, UDMR cu 6,26%, PNG cu 2,36% si PNTCD cu 1,91%. La Camera Deputatilor, distributia voturilor era urmatoarea: Uniunea Nationala PSD+PUR - 36,64%, Alianta D.A. - 31,26%, PRM - 12,93%, UDMR - 6,20%, PNG - 2,23% si PNTCD 1,84%.

RESPINGERE. Presedintele BEC Emil Ghergut a anuntat aseara respingerea cu majoritate de voturi a cererii Aliantei privind suspendarea procesului de centralizare si de repartizare a mandatelor, cat si anularea alegerilor privind Camera Deputatilor, Senatul si presedintele Romaniei. Reprezentanta PNTCD in BEC Cristina Andrei a spus ca scorul a fost de 20 voturi pentru respingerea solicitarii si cinci pentru. Motivul invocat de Ghergut se refera la faptul ca Alianta nu a adus probe temeinice care sa-i sustina acuzatiile. El a spus totodata ca persoanele care au redactat contestatia nu cunosc probele juridice pentru ca anularea alegerilor prezidentiale nu se poate face de catre BEC. Membrii BEC au indrumat Alianta ca in acest caz sa se adreseze Curtii Constitutionale. Potrivit lui Ghergut, Alianta a cerut anularea alegerilor in intreaga tara, cu toate ca legea nu prevede acest lucru, ci doar in circumscriptiile electorale unde s-a sesizat frauda. "Nu e permis sa se aduca aceste grave acuzatii doar pentru ca Traian Basescu nu a castigat alegerile din primul tur asa cum a anuntat. Aceasta cerere de anulare a circulat in tara, cat si in strainatate si au fost auzite opinii defavorizante la adresa noastra", a spus Ghergut.

.

.

Camera Deputatilor
Senat

.

.

Presedintie
×
Subiecte în articol: eveniment