x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport 26 pentru Euro 2008

26 pentru Euro 2008

de Mihai Igirosanu    |    15 Mai 2008   •   00:00
26 pentru Euro 2008

Selecţionerul Victor Piţurcă este foarte aproape să aleagă lotul cu care România va aborda turneul final Euro 2008. După ce a chemat 14 jucători din Liga 1 în vacanţa din Antalya, antrenorul naţio­nalei a anunţat şi numele celor 12 “stranieri”.

 

ECHIPA NAŢIONALĂ - Piţurcă a întocmit lotul lărgit pentru CE

Selecţionerul Victor Piţurcă este foarte aproape să aleagă lotul cu care România va aborda turneul final Euro 2008. După ce a chemat 14 jucători din Liga 1 în vacanţa din Antalya, antrenorul naţio­nalei a anunţat şi numele celor 12 “stranieri”.

Dacă fotbaliştii din campionatul intern se află de două zile în luxosul complex Belek din Antalya, “stranierii” se vor prezenta la 22 mai, la Casa Fotbalului, atunci cînd este programată reunirea pentru cantonamentul oficial de pregătire dinaintea turneului final.

ALEGERE. Dintre cei 26 de jucători aflaţi momentan pe lista lărgită a lui Piţurcă, doar 23 vor fi comunicaţi la UEFA pînă la data de 28 mai, cînd expiră termenul-li­mită impus de forul european pentru definitivarea loturilor. Pri­mul şi singurul meci amical di­naintea Euro 2008, cînd se­lec­ţionerul va folosi şi jucătorii pe care va miza la turneul final, va avea loc la 31 mai, pe stadionul “Steaua”, contra reprezentantivei Muntenegrului. Printre stranieri se numără şi atacantul echipei scoţiene Inverness, Marius Niculae, deşi acesta nu a jucat în niciuna dintre partidele susţinute în preliminarii. El a revenit la echipa naţională după aproape doi ani de absenţă, cu ocazia meciului amical cu Rusia, disputat în luna martie, cînd a fost trimis pe teren la înce­putul reprizei secunde şi a mar­cat un gol. Pe de altă parte, pe listă nu se regăseşte fundaşul dreapta de la Ajax Amsterdam, George Ogăraru, unul dintre jucătorii pe care selecţionerul a demonstrat încă o dată că nu îl agreează. După cantonamentul de la Mogoşoaia, tricolorii vor pleca spre cartierul general din Elveţia, Saint Gallen, la data de 2 iunie, la ora 11:30, de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Lotul lărgit pentru Euro 2008

Iată numele celor 26 de ju­că­tori care se regăsesc pe lista lăr­gită a selecţionerului Victor Pi­ţur­că: Cosmin Contra (Geta­fe), Gabriel Tamaş şi Daniel Niculae (ambii de la Auxerre), Ştefan Radu (Lazio), Răzvan Raţ (Şah­ti­or Doneţk), Florentin Petre (ŢSKA Sofia), Paul Codrea (Sie­na), Răzvan Cociş (Lokomotiv Moscova), Cristian Chivu (Inter), Adrian Mutu (Forentina), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Ma­rius Niculae (Inverness) – “stra­nieri”; Dorin Goian, Sorin Ghio­nea, Mirel Rădoi, Ovidiu Petre, Bănel Nicoliţă şi Nicolae Dică (toţi şase de la Steaua), Bogdan Lobonţ, Cosmin Moţi, Adrian Cristea şi Florin Bratu (toţi pa­tru de la Dinamo), Dănuţ Coman şi Cristian Săpunaru (ambii de la Rapid), Marius Săpunaru (Poli Timişoara) şi Ciprian Deac (CFR Cluj) – de la echipele din Liga 1. Pînă la 28 mai, din sche­mă ar putea sări Sorin Ghionea, Adrian Cristea şi Ciprian Deac.

Trappatoni e superoptimist

Fostul selecţioner al Italiei, Gio­vanni Trapattoni, a de­clarat ieri că “squadra azzurra” are mai multe mijloace decît în 2004 pentru a cîştiga CE din Austria şi Elveţia. “La acel moment, trebuia să gestionez o echipă care îmbă­trî­nea. Nu aveam jucători ca Luca Toni”, a spus tehnicianul ita­lian pentru agenţia austriacă APA. Trapattoni crede că italienii au un atu foarte important, do­rin­ţa lor de a cîştiga cu orice preţ. “Aceasta este mentalitatea noastră. Doar rezultatul contează”, a subliniat tehnicianul italian în vîrstă de 69 de ani, a cărui ultimă echipă an­trenată a fost Red Bull Salzburg.

×
Subiecte în articol: sport