x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „O sa-i bata Dumnezeu"

„O sa-i bata Dumnezeu"

18 Mai 2004   •   00:00
„O sa-i bata Dumnezeu"

Fostul presedinte al Farului Constanta, Hacic „Jean" Garabet, nu mai vrea sa auda de fotbal. Cu toate acestea, el tine pumnii echipei pe care a condus-o, in tentativa de salvare de la retrogradare.

DANIEL STAN

Jean Garabet spune ca din anul 2000 nu a mai fost la vreun meci de fotbal. „Am ramas doar cu rugby-ul, izolat, fara ajutor de la nimeni."

OPERAT PE CORD. In anul 2000, o data cu preluarea puterii la FC Farul de catre Gheorghe Bosanceanu, fostul presedinte, Jean Garabet, a fost indepartat din functie fara sa i se spuna vreun motiv. Imediat, a avut o criza de inima si a fost nevoit sa suporte o operatie complicata, pe cord, peste care a trecut cu bine. „Exista un Dumnezeu sus si le vede pe toate. O sa-i bata pe cei care mi-au facut rau. Dupa 16 ani de fotbal la Farul, sa-i spun acum puscarie la locul de munca, m-au izolat la rugby. Dar asta este. Nu vreau sa mai aud de fotbal. Imi este mai bine asa", a declarat fostul oficial al „marinarilor".

DISCRIMINARE. Jean Garabet urmeaza linia actualilor oameni de sport si va candida pentru un loc de cosilier municipal pe listele Uniunii Armenilor din Romania: „M-am decis sa candidez pentru ca sportul constantean are nevoie de sustinere, iar noi, armenii, suntem oameni cu spirit de negociatori, de negustori, nu suntem calici s-au conflictuali, nu ne ducem sa cersim. Momentan, este o mare discriminare in sportul constantean. Doar handbalul si voleiul sunt ajutate, in timp ce rugby-ul a ajuns, din campioana, ciuca batailor".

INCURAJARI. Hacic Garabet a primit incurajari de la alti doi armeni celebri, antrenorul Florin Halagian si presedintele lui FCM Bacau, Gheorghe Chivorchian. „Nu m-au uitat, au ramas prietenii mei. Le multumesc. In schimb, foarte multi oameni de fotbal, pe care i-am respectat in trecut, l-au uitat pe Jean Garabet." Desi nu a dorit sa comenteze, se pare ca cel care a cerut indepartarea sa de la Farul este actualul patron, Gheorghe Bosanceanu, incurajat de cateva persoane din cadrul Consiliului de Administratie. „Nu mai are rost acum. Au trecut patru ani, am uitat, m-am linistit. Se stiu persoanele respective si, o repet, Dumnezeu nu doarme", a conchis Jean Garabet.

E nasul lui Ion Marin

Referitor la situatia echipei pe care a condus-o 16 ani, fostul oficial a declarat: „Farul a scapat de retrogradare, nu o sa mai aiba emotii. Finul meu, Ion Marin, si-a facut bine treaba, chiar daca a fost contestat mai tot timpul. Sper ca din sezonul viitor sa nu mai traim cu sufletul la gura". Intrebat daca va ajuta financiar fotbalul daca va fi ales consilier, Garabet a raspuns: „Va exista un buget pentru sport, din care fiecare va primi in mod egal".

Rugbystii s-au angajat ca bodyguarzi

Situatia echipei de rugby a Farului Constanta este una dezastruoasa, desi echipa urmeaza sa dispute semifinala campionatului national in fata campioanei Steaua. „Am fost campioni si am ajuns sa nu mai avem bani sa putem organiza un meci. Probabil nici nu ne vom prezenta cu Steaua. Sunt director sportiv la aceasta sectie si ma doare. De altfel, jucatorii s-au angajat, din lipsa de bani, ca bodyguarzi", a comentat Garabet.
×
Subiecte în articol: sport garabet jean garabet