x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Acasa la Partizan

Acasa la Partizan

de Mihai Igirosanu    |    09 Iul 2005   •   00:00
Acasa la Partizan

FC National se pregateste sa porneasca de la zero un nou sezon. Dupa exodul de jucatori spre Timisoara si expirarea unor imprumuturi, trupa din Parcul cu Platani pare a fi din nou intr-o situatie dificila.

In pofida pierderilor masive, Nationalul e gata sa renasca si sa creeze o noua echipa miraculoasa, care sa uimeasca din nou in Divizia A.

SOLUTIE. Momentan, "bancarii" se afla in cantonamentul montan de la Campulung Moldovenesc, acolo unde antrenorul Roberto Landi are la pregatire si doi tineri "stranieri", un australian si un argentinian. Pentru partea a doua a perioadei de vara, "bancarii" se vor deplasa in Iugoslavia, la Belgrad, acolo unde presedintele Nationalului, Gino Iorgulescu, a gasit o solutie ieftina si buna de cantonament.

INEDIT. In virtutea unei relatii vechi de prietenie cu presedintele lui Partizan Belgrad, Ivan Curkovici, liderul gruparii din Cotroceni a obtinut pentru echipa sa baza de cantonament a celebrului club din capitala Iugoslaviei. Astfel, de pe 18 iulie, echipa lui Roberto Landi va efectua 12 zile de cantonament la baza de antrenament a echipei care a eliminat pe Dinamo din sezonul trecut al Cupei UEFA. In privinta lotului de jucatori, FC National se va orienta din nou mai mult catre piata externa, urmand ca din tara sa aduca doar jucatori ieftini sau pe baza unor imprumuturi. "Varianta jucatorilor din strainatate este cea mai eficienta si suntem multumiti de calitatea jucatorilor care au sosit la noi in ultimul timp", a precizat unul dintre conducatorii "bancarilor".

PE URMELE NATIONALEI
Baza "Partizan-Teleoptik Sports Centre", cunoscuta si sub numele de "Zemunelo", este una ultramoderna si folosita la majoritatea actiunilor chiar de catre echipa nationala a Iugoslaviei. Intinsa pe mai mult de 10 hectare, complexul sportiv are 7 terenuri de antrenament, gazonate si dotate cu instalatie de nocturna, doua terenuri cu suprafata rabatabila, restaurante, sali de jocuri, un centru de medicina dotat cu aparatura de ultima generatie, 14 apartamente duble si 5 single, pentru antrenori si oficiali. De curand, baza a fost vizitata de catre presedintele UEFA, suedezul Lennart Johansson, si de vicepresedintele forului european, fostul mare jucator al Frantei si al lui Juventus Torino, Michel Platini. FC National va sustine la Belgrad si trei meciuri amicale, toate impotriva unor echipe iugoslave. In cantonamentul lui Partizan, lotul Nationalului va mai fi completat cu cativa jucatori din strainatate, care vor incerca sa-l impresioneze pe antrenorul Landi.
×
Subiecte în articol: sport