x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Alberto Tomba vine la Azuga

Alberto Tomba vine la Azuga

de Ovidiu Ciutescu    |    24 Noi 2008   •   00:00
Alberto Tomba vine la Azuga

Fostul mare campion de schi  Alberto Tomba, va sosi în România.  Multiplul medaliat olimpic şi mondial, este invitat de onoare la Cupa FRSB FIS la schi, competiţie care se va desfăşura în Azuga, în perioada 23-24 ianuarie 2009.



"Tomba va sta trei zile în România. Prin aducerea lui la această competiţie înscrisă în calendarul federaţiei internaţionale de specialitate, vrem să promovăm dezvoltarea sporturilor de iarnă în staţiunile din România", a spus Dan Măluşel, membru al Biroului Federal al FRSB, citat de Mediafax. În cadrul competiţiei de la Azuga se vor desfăşura probele de slalom şi slalom uriaş.

Alberto Tomba, 42 de ani, s-a retras din competiţiile de schi în 1998. Tomba, care a practicat schiul profesionist timp de peste 20 de ani, a câştigat trei medalii de aur la Jocurile Olimpice, două la Calgary, în 1988, la slalom şi slalom uriaş, şi una la Albertville, în 1992, la slalom uriaş. Tomba mai are în palmares două medalii de argint la Jocurile Olimpice, două medalii de aur la Campionatele Mondiale din 1996, din Sierra Nevada. El a devenit primul schior care a câştigat cel puţin o etapă de Cupa Mondială timp de 11 ani consecutiv.

×
Subiecte în articol: sport