x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Amical fratricid

Amical fratricid

23 Mai 2005   •   00:00

In aceasta seara, pe stadionul "Municipal" din Bacau va avea loc meciul amical dintre selectionatele divizionare al Romaniei si Moldovei. Partida reprezinta ultimul test pentru echipa lui Victor Piturca inaintea "dublei" cu Olanda si Armenia, din preliminariile CM 2006

  • de SORIN ANGHEL, MIHAI IGIROSANU
  • SPORT

  • SELECTIE. Pentru jucatorii care vor evolua in aceasta seara, meciul cu Moldova nu inseamna decat o selectie in plus
    Deoarece meciul a fost programat la o data care nu figureaza in calendarul oficial al FIFA, selectionerul Victor Piturca nu va beneficia de "stranieri", fiind nevoit sa improvizeze lotul. Pe langa valoarea modesta, adversarul se confrunta cu probleme asemanatoare, selectionerul Pasulko aducand in Romania doi fotbalisti din divizia secunda moldoveana.

    PALMARES. Conform intelegerii dintre cele doua federatii, partida din aceasta seara nu va figura in palmaresul oficial al celor doua tari. Interesul in jurul partidei este destul de scazut, din majoritatea punctelor de vedere. Conform declaratiilor pe care le-au acordat, majoritatea jucatorilor din Divizia A este concentrata mai mult asupra finalului de foc din campionat. Nici suporterii din Bacau nu s-au inghesuit la casele de bilete ale stadionului "Municipal", astfel ca reteta pentru meciul Romania - Moldova nu se anunta deloc una bogata. Selectionerul Victor Piturca nu este deloc multumit de adversarul impotriva caruia va face repetitie inaintea confruntarii de la Rotterdam, dar si din cauza absentei "stranierilor" si a catorva jucatori de baza.

    PROGRAM. Ieri au ajuns la Bacau si jucatorii convocati de la Dinamo, Gabriel Tamas, Stefan Grigorie si Claudiu Niculescu. In afara lui Tamas (chemat pentru a-l inlocui pe stelistul Mirel Radoi), care s-a accidentat usor in meciul de duminica seara, contra Otelului, ceilalti 18 fotbalisti nu ridica probleme medicale importante. Din cauza timpului inchis, selectionerul Victor Piturca a hotarat sa anuleze antrenamentul de ieri-dimineata, mai mult pentru a proteja gazonul de pe stadionul "Municipal". In locul sedintei de pregatire, jucatorii au efectuat o scurta plimbare prin centrul Bacaului. La partida din aceasta seara, in tribunele arenei bacauane va fi prezent si unul dintre antrenorii secunzi ai Olandei, trimis in "spionaj" de catre selectionerul Marco van Basten.

    FRUNZE: "O SA AVETI VIATA GREA CU NOI"
    Reprezentativa Moldovei s-a reunit ieri la Chisinau si a plecat spre Bacau cu autocarul. S-a renuntat la zborul cu avionul, deoarece costurile erau prea mari pentru Federatia Moldoveana de Fotbal. La capatul unui drum ce a durat trei ore, in care atacantul Viorel Frunze, legitimat in Romania, la divizionara B FC Vaslui, a fost ghidul coechipierilor sai, moldovenii au ajuns in orasul lui Bacovia, cazandu-se la Hotel Moldova. Vedeta reprezentativei de peste Prut este Denis Calincov, 19 ani, imprumutat de Anderlecht in Olanda, la Heerenven. Cel mai curtat jucator din lotul moldovenilor este Semion Bulgaru, un fundas stanga, in varsta de 20 de ani, care joaca la Zimbrul Chisinau, formatie cu care Marius Lacatus s-a aflat in tratative pentru preluarea postului de antrenor. "Am venit in Romania cu echipa a doua, dar asta nu inseamna ca romanii vor avea viata usoara cu noi. Toti cei care au fost convocati isi doresc sa demonstreze ca merita sa joace la echipa nationala si vor da totul pe teren. Eu joc cu o ambitie speciala, pentru ca joc in Romania. Vor veni colegii de la Vaslui sa ma vada si nu vreau sa ma fac de ras. Daca voi reusi sa inscriu, ii voi dedica golul lui Adrian Porumboiu", a declarat Viorel Frunze.

    MUTU
    Antrenorul lui Juventus, Fabio Capello, a lasat sa se inteleaga ca Adrian Mutu ar putea fi folosit in meciul de duminica, de pe teren propriu, cu Cagliari, in ultima etapa din Serie A. "Cred ca duminica va fi loc si pentru Mutu", a spus Capello. Conform agentiei Sports, Adrian Mutu sau atacantul congolez Shabani Nonda, care va fi achizitionat de italieni de la AS Monaco, vor fi folositi ca moneda de schimb pentru transferul altor jucatori. Pe lista de achizitii a lui Juve se afla si Cristi Chivu, care nu este incantat de viitorul proiect al actualei sale formatii, AS Roma.

    ROMANIA - MOLDOVA

    Ora: 20:15; Stadion: "Municipal" - Bacau; TVR 1

    Romania: Lobont - Contra, Ghionea, Maftei, Pascovici - Fl. Dumitru, D. Munteanu, Plesan, G. Coman - Cl. Niculescu, D. Niculae. Antrenor: Victor Piturca

    Moldova: Romanenco - Catinsus, Lascencov, Boicenco, Bulgaru - Pogreban, Barisev, Josan, Frunza - Calincov, Tanurcov. Antrenor: Victor Pasulko

    Arbitri: Marian Salomir - Cristian Nica, Ionut Popa

    TINERETUL, LA TVR 2
    In aceasta dupa-amiaza, de la ora 16:00, pe stadionul din Botosani va avea loc si intalnirea dintre reprezentativele de tineret ale Romaniei si Moldovei. Elevii lui Florin Marin au ajuns duminica in urbea moldava, iar selectionerul a fost deja nevoit sa renunte la trei jucatori. Din cauza unor accidentari, Lucian Burdujan, Ciprian Vasilache (ambii de la Rapid) si Cosmin Curelea (Sportul) au fost inlocuiti cu Ionut Matei, Marian Tanase (ambii FCM Bacau) si Flavius Bad ("Poli" Timisoara).
    ×
    Subiecte în articol: sport romania