x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ando, la Omonia

Ando, la Omonia

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    27 Dec 2005   •   00:00
Ando, la Omonia

Dupa despartirea de Dinamo, antrenorul Ioan Andone este foarte aproape de a prelua echipa cipriota Omonia Nicosia. Conform ultimelor informatii, romanul va conduce azi primul antrenament.

Majoritatea site-urilor gruparii din Insula Afroditei il da pe Andone ca succesorul cert al olandezului Henk Houwaart pe banca tehnica a celei mai iubite echipe cipriote.

CONTRACT. Primele runde de negocieri au avut loc saptamana trecuta, prin telefon, cipriotii i-au oferit lui Andone, in prima instanta, un contract pana in vara, pentru care ar urma sa primeasca un salariu de 100.000 de dolari. Daca partile vor dori sa continue colaborarea, Ando ar urma sa beneficieze de o marire substantiala a salariului, pana la 220.000 de dolari. Secundul sau ar urma sa fie fostul colaborator al lui Oleg Protasov, la Steaua, Stefan Stoica, bun cunoscator al limbii elene. Una dintre clauzele eventualei intelegeri ar fi si castigarea celui de-al 20-lea titlu din istoria clubului. In acest moment, dupa 13 etape disputate, Omonia se afla pe locul 3, la doua puncte distanta de primele doua clasate, Apollon si APOEL Limassol.

ALTERNATIVE. Oferta de la Nicosia nu este singura optiune pentru Andone. Acesta este dorit cu insistenta si la Otelul Galati de presedintele Marius Stan, cu care este foarte bun prieten. De asemenea, tehnicianul mai are o propunere de la un club belgian, dar si de la o formatie din Orientul Mijlociu.

CONFIRMARE
"Telefonic mi-am dat acordul, ne-am inteles, iar acum urmeaza sa merg acolo si sa semnam. Contractul va fi pe cinci luni, cu drept de prelungire pe inca un an. Este formatia cu cei mai multi suporteri din Cipru. Eu sper sa-i ajut sa castige campionatul si Cupa. Pentru asta m-au si chemat acolo si au fost foarte insistenti"
Ioan Andone

VINE ESTEBAN VIGO
Conform presedintelui dinamovist, Ioan Becali, noul antrenor al echipei va fi, in proportie de 99%, spaniolul Esteban Vigo (foto), fostul secund al lui Jose Ramon Alesanco la Universitatea Craiova si la FC National in perioada 1997-1999. Acesta a mai antrenat echipele spaniole de liga secunda Cordoba si Xerez. La Cordoba, el a fost demis dupa doar sapte etape, pentru ca echipa acumulase numai un punct. In schimb, Esteban s-a descurcat mai bine la Xerez, el fiind destituit cu doua etape inainte de finalul campionatului, din cauza unui conflict cu presedintele clubului, chiar daca salvase formatia de la retrogradare. Contractul initial al lui Esteban la Dinamo va fi pana la finele campionatului, adica pentru cinci luni. "Va avea drept de prelungire, dar totul depinde de rezultate. Obiectivul vor fi titlul de campioana si apoi accederea in grupele Ligii Campionilor", a declarat presedintele lui Dinamo, Ioan Becali.

ALTE PISTE
Pe langa Andone, conducerea Omoniei a mai avut in vizor alti doi antrenori romani, Cosmin Olaroiu si Ilie Dumitrescu. De asemenea, lista presedintelui Doros Serafim mai cuprindea cateva nume cunoscute, precum israelianul Itzak Shum, polonezul Zdenec Scasny (ambii fosti la Panathinaikos Atena), Nikos Karageorgiou (PAOK Salonic) sau sarbii Dusan Milosevici si Ivan Jovanovici. Conform cipriotilor, Andone urma sa ajunga in Cipru aseara sau, cel tarziu, in aceasta dimineata. Cei de la Omonia stiu despre oferta pe care Ando o are de la Otelul, de 180.000 de dolari pe sezon, dar intentioneaza sa-i ofere un contract mai valoros.
×
Subiecte în articol: sport andone