x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Armatele", in oglinda

"Armatele", in oglinda

06 Oct 2004   •   00:00

Cu trei zile inaintea inclestarii de la Praga, o analiza atenta asupra celor doua loturi convocate de Anghel Iordanescu si Karel Bruckner nu ne ofera prea multe motive de optimism.

MIHAI IGIROSANU

Jucatorii care probabil vor intra pe teren pentru nationala Cehiei evolueaza titulari la echipele lor de club, foarte bine cotate, in vreme ce ai nostri sunt ori rezerve, ori nu apara culorile unor formatii foarte bine cotate, ori traverseaza o forma sportiva slaba. PORTARI. Bogdan Lobont prinde rar poarta lui Ajax si vine dupa un meci de cosmar la München, in Liga Campionilor. De partea cealalta, Petr Cech este titular incontestabil la Chelsea si a avut prestatii deosebite in acest sezon de Premier League.

FUNDASI. La capitolul fundas dreapta, Stoican este unul mai ofensiv decat cehul Grygera, dar, in schimb, acesta din urma asigura mult mai bine partea defensiva. In centru, Barcauan evolueaza in Liga Campionilor cu Sahtior si, chiar daca a fost umilit la Barcelona de Iniesta, pare in avantaj fata de cehul Bolf, de la Auxerre. In schimb, Adrian Iencsi ii este inferior lui Tomas Ujfalusi. Ex-rapidistul are evolutii contradictorii la Spartak Moscova, o umbra in campionatul rus, in vreme ce Ujfalusi e om de baza la Fiorentina, in Serie A. In fine, Razvan Rat nu traverseaza nici el o perioada prea buna la Sahtior, iar omologul sau ceh, Marek Jankulovski, este unul dintre liderii lui Udinese si un fundas cu dese aparitii eficiente in atac.

MIJLOCASI. Pentru postul de mijlocas dreapta, selectionerul Anghel Iordanescu nu s-a decis inca pe cine sa titularizeze dintre Caramarin, Florentin Petre sau Nicolae Dica.

Dar oricare dintre reprezentantii Diviziei A ar pierde duelul imaginar cu cehul Marek Heinz, unul dintre cei mai apreciati jucatori ai adversarilor nostri la CE 2004. In centrul liniei de mijloc, Codrea (unul dintre favoritii pentru titularizare) si Pancu (abia revenit dupa o accidentare) sunt depasiti net de cuplul sudat al cehilor, Galasek si Rosicky, jucatori cu mare experienta si de mare valoare. Cernat ar putea aparea ca titular pe flancul stang, este in mare forma la Dinamo Kiev si constituie unul dintre plusurile noastre in comparatie cu cehul Libor Sionko.

ATACANTI. In mod normal, Adrian Mutu ar fi cel putin la egalitate cu uriasul Jan Koller, dar "Briliantul" traverseaza o perioada foarte grea, este renegat de antrenorul Mourinho si trimis deseori sa urmareasca din tribune meciurile lui Chelsea. De partea cealalta, Koller e in mare forma. In fine, Marica ar putea aparea langa Mutu, dar corespondentul sau ceh, vitezistul Milan Baros reprezinta unul dintre atu-urile nationalei Cehiei. Per total, doar pe doua posturi "tricolorii" se prezinta oarecum mai bine decat adversarii lor, problema care il ingrijoreaza cel mai mult pe selectionerul Anghel Iordanescu.

MUTU, MONEDA DE SCHIMB

Dupa ce presa britanica a anuntat ca Chelsea il va ceda in iarna, Adrian Mutu a renuntat sa mai fie diplomat in ceea ce priveste relatia sa cu antrenorul Jose Mourinho. Atacantul roman a negat ca in trecut s-ar fi certat cu tehnicianul portughez, insa a recunoscut ca acum este in conflict cu Mourinho, pentru ca acesta nu i-a permis sa onoreze convocarea la echipa nationala.

"Nu voia sa ma lase sa vin, pentru ca nu eram refacut dupa accidentare, desi eu i-am spus ca sunt. Eu sunt apt de joc de vreo cinci zile. Dar probabil ca pe Mourinho nu l-a interesat sa vada ca m-am refacut. Mi s-a spus ca nu am voie sa plec, dar eu i-am zis ca voi veni la nationala cu orice pret, indiferent de ce amenda voi lua", a spus Mutu. Desi afirma ca nu stie nimic despre un eventual transfer de la Chelsea, "Briliantul" crede ca ar fi mai bine pentru el daca s-ar intampla acest lucru. "As renunta la Chelsea, in primul rand pentru ca nu joc. Mi s-a promis ca voi fi titular la unele meciuri si nici macar pe banca de rezerve nu am fost".

Cotidianul spaniol AS scrie ca patronul lui Chelsea, Roman Abramovici, nu l-a lasat pe Mutu sa plece in vara la Juventus dintr-un motiv precis. Miliardarul rus il vrea cu orice pret pe Fernando Torres de la Atletico Madrid. Asa ca le-a facut spaniolilor o oferta fabuloasa: 35 de milioane de euro plus atacantul roman in schimbul jucatorului simbol al madrilenilor. Se pare insa ca nici asa mai-marii lui Atletico nu au fost induplecati sa renunte la "El Nino". Potrivit presei italiene, varianta Juventus revine in actualitate. Desi l-au transferat in vara pe Ibrahimovici, "bianconerii" se gasesc acum in fata unei alte probleme: Del Piero si Trezeguet o tin dintr-o accidentare in alta. (Delia Gomoescu)

ECHIPELE, FATA IN FATA

Desi selectionerii Iordanescu si Bruckner nu s-au decis inca asupra primului "11", cele doua formule de start nu par sa aiba prea multe necunoscute. Iata cum ar arata comparatia stricta a celor doua ipotetice echipe care ar urma sa se alinieze sambata.

  • Lobont (Ajax) - Cech (Chelsea) avantaj ei
  • Stoican (Sahtior) - Grygera (Ajax) egalitate
  • Barcauan (Sahtior) - Bolf (Auxerre) avantaj noi
  • Iencsi (Spartak) - Ujfalusi (Fiorentina) avantaj ei
  • Rat (Sahtior Donetk) - Jankulovski (Udinese) avantaj ei
  • Caramarin (National) - Heinz (M’gladbach) avantaj ei
  • Codrea (AC Torino) - Galasek (Ajax) avantaj ei
  • Pancu (Besiktas) - Rosicky (Dortmund) avantaj ei
  • Cernat (Dinamo Kiev) - Sionko (Austria Viena) avantaj noi
  • Mutu (Chelsea) - Koller (B. Dortmund) avantaj ei
  • Marica (Sahtior) - Baros (Liverpool) avantaj ei

    "TRICOLORII" PLEACA AZI LA PRAGA

    Dupa ce astazi, la ora 11:30, vor sustine un joc-scoala, la Saftica, cel mai probabil impotriva divizionarei C Poiana Campina, "tricolorii" vor decola spre Praga in jurul orei 16:45. In charter-ul nationalei vor calatori si componentii reprezentativei de tineret. Aseara, elevii lui Nae Manea au disputat un joc-scoala cu o selectionata de juniori (17-18 ani) a clubului FC National, urmand ca astazi sa efectueze un ultim antrenament in Romania.

    Aseara, la ora 17:30, echipa nationala a efectuat tot la Saftica, un ultim antrenament, la care au participat si "ucrainenii" Stoican, Barcauan, Rat si Marica, jucatori care au ratat antrenamentul de luni seara. Dupa miscarea de luni, selectionerul Anghel Iordanescu i-a lasat liberi pe fotbalisti, care s-au reunit in aceasta dimineata la Izvorani. Dupa micul dejun, tricolorii" s-au deplasat la Saftica, unde au efectuat un antrenament de circa 70 de minute, la care Adrian Mutu a fost invoit pentru a-si rezolva unele probleme personale. De asemenea, Pancu si Marica s-au pregatit separat, sub atenta supraveghere a medicului Popescu, ei ridicand unele usoare probleme medicale.

    AMBASADA NOASTRA, 2 BILETE

    Federatia ceha a declansat deja razboiul psihologic cu partea romana inaintea meciului de sambata. Astfel, din fondul de protocol, Ambasadei Romaniei la Praga i-au fost alocate doar doua bilete, ceilalti angajati care doresc sa asiste la partida de pe stadionul "Toyota" fiind obligati sa-si achizitioneze bilete, care costa 800 de coroane, adica 26 de euro. In privinta suporterilor romani, FRF a anuntat ca firmele de turism au vandut deja cele 2.400 de bilete care au revenit prin regulament partii romane. Se asteapta sa mai fie prezenti si numerosi fani care locuiesc in Cehia. (Florin Gongu, Praga)
  • ×
    Subiecte în articol: sport mutu chelsea avantaj