x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Asesoft Ploiesti - Prima cupa europeana pentru baschetul romanesc

Asesoft Ploiesti - Prima cupa europeana pentru baschetul romanesc

11 Apr 2005   •   00:00

Asesoft Ploiesti a realizat duminica seara cea mai mare performanta din istoria baschetului romanesc, devenind prima echipa din tara noastra care castiga un trofeu european. In finala FIBA Europe Cup, prahovenii au invins, cu scorul de 75-74 (40-31), formatia rusa Lokomotiv Rostov.

DRAMATISM. Cei 3.500 de spectatori care au umplut pana la refuz sala "Olimpia", dar si cei peste 1.000 care au urmarit intalnirea pe un ecran amplasat in afara arenei nu au avut ce regreta. A fost un spectacol total, incarcat de dramatism in ultimele minute, incheiat cu victoria favoritilor dupa doua lovituri libere transformate de sarbul Kuzmanovic cu 8 secunde inainte de final. De fapt, Kuzmanovici a fost cel mai bun marcator al prahovenilor, cu 25 de puncte, el fiind desemnat si MVP-ul finalei.

DEDICATIE. Jucatorii lui Asesoft nu l-au uitat pe fostul lor capitan, Toni Alexe, decedat pe 21 ianuarie, in urma unui accident rutier, a doua zi dupa ce echipa obtinuse calificarea in turneul final al Conferintei de Sud a FIBA Europe Cup. "Meciul a fost mai usor pentru ca l-am avut printre noi si pe Toni, care ne-a impins de la spate. Punctele pe care le-am inscris pe parcursul acestui turneu le dedic prietenului meu, care nu mai este printre noi, dar care ne va ramane mereu in inimi", a declarat Vladimir Kuzmanovici.

×
Subiecte în articol: sport