x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Atena 2004 - Grecii se tin de greve

Atena 2004 - Grecii se tin de greve

09 Iul 2004   •   00:00

Guvernul grec se confrunta cu mari probleme inaintea Jocurilor Olimpice pe care Atena le va gazdui in perioada 13-29 august.

Elenii de rand nu sunt prea impresionati de faptul ca tara lor va gazdui cea mai importanta competitie din lume, asa ca nu au de gand ca pe perioada intrecerii sa faca munca voluntara.

TRANSPORTURI. Circa 11.000 de angajati in transportul public din capitala Greciei au incetat ieri lucrul timp de 6 ore, intre 11:00 si 17:00, solicitand prime pe durata Olimpiadei. In timpul grevei, toate autobuzele, troleibuzele si garniturile de metrou au ramas in depouri. Avand in vedere ca pe perioada desfasurarii competitiei transportul public atenian va functiona 24 de ore din 24, lucratorii din acest domeniu considera necesar ca munca lor peste program sa fie rasplatita. "Faptul ca a trebuit sa ne anulam concediile in aceasta vara si sa muncim in plus ne da dreptul la o compensatie", au spus sindicalistii.

TURISM. Lucratorii din transporturi nu sunt singurii care au recurs la asemenea metode. Angajatii din domeniul turismului, medicii si o parte din functionarii publici au solicitat si ei bonusuri pe durata Olimpiadei.

FLACARA

Flacara olimpica a ajuns ieri in Cipru, ultima etapa inainte de revenirea la Atena. Avionul "Zeus", care a adus torta de la Sofia, a aterizat pe aeroportul din Paphos la ora 8:30, iar simbolul Jocurilor Olimpice a fost primit cu toate onorurile. Flacara a fost aprinsa pe 25 martie in Grecia si a strabatut 27 de tari si 34 de orase de pe cinci continente inainte sa revina la Atena. In total, peste 3.600 de persoane au purtat flacara in lungul sau drum spre orasul Olimpiadei.

×
Subiecte în articol: sport