x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Atletism / Constantina Diţă se impune în cursa de la Tokyo

Atletism / Constantina Diţă se impune în cursa de la Tokyo

22 Mar 2009   •   00:00

Prezentă la Tokio pentru a primi Premiul pentru Atleta anului 2008 din partea Asociaţiei Mondiale de Maraton şi Curse Lungi (AIMS), campioana olimpică română Constantina Diţă a participat şi la cursa de zece km pe şosea. Cursa de zece Km s-a disputat în cadrul manifestărilor legate de Maratonul din capitala Japoniei, românca reuşind să treacă prima linia de sosire.



Potrivit Sport Expert Management, firma care o manageriază pe marea sportivă română, ca şi pe Luminiţa Talpoş, de altfel, care s-a clasat duminică la maraton pe un meritoriu loc 8, Constantina Diţă a ales să concureze în metropola niponă doar la proba scurtă, pentru că obiectivul ei este Maratonul de la Londra. Aşa cum a declarat Diţă într-un interviu acordat agenţiei Reuters, la o anumită vârstă trebuie să-ţi alegi cu grijă competiţiile, iar ea a alergat de curând şi la New York.

După încheierea cursei victorioase de la Tokio, atleta româncă a declarat: "M-am simţit bine, am alergat relaxată, deşi vin după o săptămână extrem de obositoare aici, în Japonia. Nu am putut să nu răsplătesc încurajările extraordinare ale oamenilor de pe traseu, mari iubitori de curse pe şosea, aşa că am dat ce am avut mai bun".

×
Subiecte în articol: sport