x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Atletism / Inventatorul săriturii în înălţime s-a vindecat de cancer!

Atletism / Inventatorul săriturii în înălţime s-a vindecat de cancer!

27 Mar 2009   •   00:00
Atletism / Inventatorul săriturii în înălţime s-a vindecat de cancer!

Fostul campion olimpic la săritura în înălţime, americanul Dick Fosbury, a declarat că recent doctorii i-au dat o veste extraordinară, un veritabil certificat de sănătate. Analizele efectuate au demonstrat că s-a vindecat de cancer, informează Agerpres.



Medaliatul cu aur la Jocurile Olimpice de la Ciudad de Mexico, din 1968, cunoscut mai ales, însă, pentru faptul că a revoluţionat stilul de săritură, inventând faimosul "Fosbury flop", a fost diagnosticat cu un cancer al sângelui, dar şedinţele de radio şi chimioterapie au îndepărtat maladia. "Mă simt bine", a spus el la reuniunea SportAccord, unde participă lideri ai sportului din întreaga lume. "Sunt foarte mulţumit".

Fosbury s-a trezit într-o dimineaţă de aprilie cu o durere în ambele picioare, urmată aproape imediat cu o paralizie. La controlul medical, i s-a depistat o tumoră şi a fost operat imediat. După care, tratamentul radio şi chimio l-au pus într-o condiţie bună, astfel că în ianuarie medicii i-au comunicat că totul este în regulă. La reuniunea organizată în oraşul american Denver Dick Fosbury a participat în calitate de preşedinte al Asociaţiei mondiale a olimpicilor, grupare a foştilor sportivi.

×
Subiecte în articol: sport