x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Au fost ocoliti de sansa

Au fost ocoliti de sansa

16 Sep 2004   •   00:00

Dupa cum a evoluat in meciul contra campioanei Italiei, echipa lui Mircea Lucescu merita macar un punct. Aflati in inferioritate inca din minutul 54, ucrainenii au cedat insa pe final.

DELIA GOMOESCU

Cateva minute l-au despartit pe Mircea Lucescu de un rezultat de egalitate in fata campioanei Italiei, AC Milan. Sahtior Donetk a facut un meci mare impotriva "rossonerilor", dar a platit scump greseala lui Dario Srna. Croatul a facut un hent prostesc in minutul 54, primind al doilea cartonas galben. Aflati in inferioritate, "minerii" au continuat sa puna in pericol poarta lui Dida, dar au cedat in cele din urma in minutul 84, cand Seedorf a marcat unicul gol al meciului.

FARA NOROC. Lucescu i-a trimis pe gazon din primul minut pe Marica, Rat si Barcauan, toti trei avand evolutii excelente. Nu au jucat insa Stoican, aflat in stare de suspendare, si Florea, neconvocat. Tehnicianul roman este de parere ca scorul partidei nu a fost in conformitate cu realitatea de pe teren: "Milan nu merita sa castige, iar noi nu meritam sa pierdem. Este insa foarte greu sa joci in zece oameni in fata unei asemenea echipe. Cred ca am fost si ocoliti de sansa pentru ca am avut cateva suturi respinse de aparatorii lor ca niste kamikaze".

IMBLANZITORUL. Si presa italiana s-a inclinat in fata prestatiei lui Sahtior si a deciziilor antrenorului roman. "Mircea Lucescu stie cum sa imblanzeasca echipele italiene. Marti a trimis pe teren o formatie perfecta, care a pus mari probleme Milanului", a scris Gazzetta dello Sport. La randul sau, cotidianul La Repubblica apreciaza ca milanezul Sevcenko a avut pe deplin dreptate cand si-a avertizat coechipierii ca "Sahtior e o echipa mult mai periculoasa decat Livorno", formatia care i-a tinut in sah pe "rossoneri" in campionat.

SFATURI

Mircea Lucescu i-a recomandat selectionerului Anghel Iordanescu sa-l foloseasca pe Ciprian Marica titular in intalnirile din preliminariile CM 2006. "Marica a aparut in meciul cu Milan ca un jucator matur, cu multa experienta, care a sutat la poarta de cate ori a fost nevoie. A jucat excelent. Eu ii acord toata increderea, il pregatesc pentru convocarea la nationala si cred ca si Puiu ar trebui sa se gandeasca mai serios la el", a spus Lucescu.

MUTU, DOAR TURIST

Chelsea a reusit scorul serii de marti, spulberand cu 3-0 pe PSG chiar pe "Parc des Princes". In echipa lui Jose Mourinho, Adrian Mutu a ramas pe banca pe toata durata partidei, spre dezamagirea lui Anghel Iordanescu, selectionerul venind in capitala Frantei pentru a-l urmari. Daca Mutu nu a jucat, a facut-o in schimb Dumitru Mitu, la Panathinaikos. Acesta a evoluat pana in minutul 73 al meciului pe care grecii l-au castigat cu 2-1 in fata lui Rosenborg. O alta protagonista a serii de marti a fost Barcelona. Intr-o partida care a inceput cu jumatate de ora mai tarziu din cauza unor probleme cu accesul pe stadionul "Celtic Park", catalanii au invins cu 3-1. Fanii lui Celtic l-au primit calduros pe Henrik Larsson, fosta vedeta a echipei, dar bucuria li s-a topit dupa ce suedezul a marcat al treilea gol al Barcelonei.

REZULTATE - MARTI

Grupa E
  • Arsenal - PSV Eindhoven 1-0
    Alex ’43 - autogol
  • Panathinaikos Atena - Rosenborg 2-1
    Gonzalez ’43, ’79 / Johnsen ’90

    Grupa F
  • Celtic Glasgow - Barcelona 1-3
    Sutton ’59 / Deco ’20, Giuly ’78, Larsson ’83
  • Sahtior Donetk - AC Milan 0-1
    Seedorf ’84

    Grupa G
  • Inter Milano - Werder Bremen 2-0
    Adriano ’34 - penalty, ’89
  • Valencia - Anderlecht 2-0
    Vicente ’16, Baraja ’45

    Grupa H
  • FC Porto - TSKA Moscova 0-0
  • Paris St. Germain - Chelsea 0-3
    Terry ’29, Drogba ’45, ’75
  • ×
    Subiecte în articol: sport