x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Australian Grand Prix rămâne la Melbourne

Australian Grand Prix rămâne la Melbourne

16 Iun 2022   •   11:00
Australian Grand Prix rămâne la Melbourne

Melbourne a învins Sydney, care a încercat sducă Grand Prix-ul din Victoria, la New South Wales.

Albert Park va rămâne casa F1 în Australia cel puțin până în 2035, după ce a fost semnat un nou contract pe 10 ani care va intra în vigoare după ce actualul acord expiră după cursa din 2025.

GPFans este de părere că Sydney a depus o ofertă rivală pentru a duce Grand Prix-ul din Victoria în New South Wales, dar Melbourne a câștigat, datorită locației deja existente și experienței.

Aceasta a fost cea de-a treia încercare a Sydney-ului din 2010 încoace de a prelua Grand Prix-ul.

„Sunt încântat să confirm că Melbourne și circuitul Albert Park vor continua să fie în calendarul Formulei 1 până în 2035”, a declarat președintele și directorul executiv al F1, Stefano Domenicali.

„Cursa a fost întotdeauna una dintre favoritele fanilor, piloților și echipelor, iar Melbourne este un oraș internațional incredibil și vibrant, care se potrivește perfect cu sportul nostru”.

După doi ani fără curse în Australia din cauza pandemiei mondiale, fanii au venit în număr record la evenimentul din aprilie anul acesta. Au fost circa 419.000 de spectatori, cei mai mulți pentru un eveniment sportiv de weekend din istoria Australiei.

Domenicali a adăugat: „Anul acesta am văzut mulțimi uriașe și fani pasionați la Grand Prix și suntem foarte încântați de viitorul din Australia, deoarece sportul nostru continuă să crească”.

În ciuda faptului că au fost făcute o serie de schimbări în configurația pistei pentru cursa din acest an, se vor face și alte modificări pentru a „pregăti pentru viitor” facilitățile din paddock și din pit-lane.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: australian grand prix