x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Australian Open - Aproape de minune

Australian Open - Aproape de minune

de Mihai Igirosanu    |    24 Ian 2006   •   00:00
Australian Open - Aproape de minune

In optimile de finala ale competitiei, germanul Tommy Haas a fost foarte aproape de eliminarea liderului mondial, elvetianul Roger Federer. Totusi, asul din Tara Cantoanelor a izbutit calificarea in "sferturi", cu scorul de 6-4, 6-0, 3-6, 4-6, 6-2.

REVENIRE. Federer a inceput in forta, parand ca va incheia rapid conturile cu tenismanul german dupa doua seturi castigate fara drept de apel, 6-4, 6-0. Surprinzator, insa, Haas a renascut, egaland situatia la seturi. Ultimul act s-a decis la scorul de 3-2 pentru Federer, pe serviciul lui Haas, la avantaj pentru elvetian, cand o minge trimisa de german a fost strigata aut de catre o arbitra de linie. La 4-2, Haas a cedat complet, favoritul numarul 1 impunandu-se lejer, cu 6-2.

SFERTURI. In aceasta dimineata vor avea loc primele doua sferturi de finala, Ivan Ljubicici (Croatia) - Marcos Baghdatis (Cipru) si Fabrice Santoro (Franta) - David Nalbandian (Argentina). Maine, Roger Federer il va infrunta pe rusul Nicolai Davydenko, iar germanul Nicholas Kiefer pe francezul Sebastien Grosjean. In turnul feminin, sferturile arata astfel: Lindsay Davenport (SUA) - Justine Henin-Hardenne (Belgia), Maria Sharapova (Rusia) - Nadia Petrova (Rusia), Amelie Mauresmo (Franta) - Patty Schnyder (Elvetia) si Martina Hingis (Elvetia) - Kim Clijsters (Belgia).

SENZATII
Primul Grand Slam al anului i-a adus in prim-plan pe necunoscutul cipriot Marcos Baghdatis si pe fosta campioana elvetiana, Martina Hingis, revenita senzational la varf dupa un an de absenta. Ambii au atins faza sferturilor de finala in urma unor evolutii aproape ireprosabile. Baghdatis a trecut in optimi de favoritul numarul 2, americanul Andy Roddick, pe care l-a surclasat cu un incredibil 3-1 la seturi, in vreme ce Hingis a avut un parcurs fara nici un set cedat adversarelor. Daca Baghdatis il va intalni pe croatul Ivan Ljubicici, aflat si el la primul sfert de finala al carierei, fosta lidera mondiala va trebui sa-i faca fata puternicei belgience Kim Clijsters.

JUNIORI
In competita junioarelor, doua jucatoare din Romania s-au calificat in turul 2 al turneului de la Antipozi. A doua favorita, Raluca-Ioana Olaru a depasit-o pe reprezentanta gazdelor, Tyra Calderwood, cu scorul de 6-3, 6-4. In turul 3, jucatoarea noastra o va avea ca adversara pe invingatoarea partidei dintre Wing Yan Venise Chan (Hong Kong) si elvetianca Stefania Boffa. Cap de serie numarul 7, Sorana-Mihaela Carstea a invins-o cu 6-4, 6-3 pe americanca Madison Brengle, urmand a o intalni in turul 3 pe neo-zeelandeza Ellen Barry. In competita baietilor, romanul Paul-Mihai Puscasu a pierdut clar in fata celui de-al 15-lea favorit, japonezul Kei Nishikori, scor 1-6, 0-6.

×
Subiecte în articol: sport