x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Australian Open - Baghdatis uimeste

Australian Open - Baghdatis uimeste

25 Ian 2006   •   00:00
Australian Open - Baghdatis uimeste

Dupa ce l-a eliminat pe favoritul numarul 2, americanul Andy Roddick, tanarul cipriot de 20 de ani, Marcos Baghdatis a reusit sa-l trimita acasa, in sferturile de finala, si pe croatul Ivan Ljubicici, cap de serie numarul 7, pe care l-a invins cu 6-4, 6-2, 4-6, 3-6, 6-3.

Dupa ce l-a eliminat pe favoritul numarul 2, americanul Andy Roddick, tanarul cipriot de 20 de ani, Marcos Baghdatis (foto) a reusit sa-l trimita acasa, in sferturile de finala, si pe croatul Ivan Ljubicici, cap de serie numarul 7, pe care l-a invins cu 6-4, 6-2, 4-6, 3-6, 6-3.

LUPTATOR. Marea revelatie a Grand Slam-ului de la Melbourne, Baghdatis, a demonstrat o incredibila capacitate de efort, surclasandu-l in primele doua seturi pe experimentatul croat, aflat la cel de-al 20-lea turneu de mare slem din cariera. Ljubicici a revenit incredibil, datorita unui serviciu nimicitor, egaland la seturi, insa cipriotul s-a impus in setul decisiv. In semifinale, Baghdatis il va intalni pe argentinianul David Nalbandian, care ieri l-a invins pe francezul Santoro. "Este de necrezut pentru mine ca am ajuns pana aici. Aveam ceva sperante, dar nu credeam ca voi accede in semifinale. Urmatorul meci va fi mult mai greu, dar sper ca o sa-mi revin fizic si ca voi fi pregatit pentru confruntarea cu Nalbandian", a declarat Baghdatis.

FEMININ. In turneul feminin, belgianca Justine Henin-Hardenne (cap de serie nr.5) a reusit ieri calificarea in semifinale, eliminand-o pe lidera mondiala, americanca Lindsay Davenport, cu scorul de 2-6 6-2 6-3. In celalalt sfert de finala al zilei, rusoaica Maria Sarapova a castigat duelul cu compatrioata sa, Nadia Petrova, 7-6 (6), 6-4.

JUNIOARE BUNE
In turneul de junioare, Sorana-Mihaela Carstea si Raluca-Ioana Olaru s-au calificat ieri in optimile de finala. Carstea, cap de serie numarul 7, a invins-o in turul doi, cu scorul de 6-2, 6-4, pe Ellen Barry (Noua Zeelanda) si va juca, in faza urmatoare cu austriaca Tamira Paszek, cap de serie numarul 12. Olaru, a doua favorita a intrecerii de la Australian Open, a invins-o, in turul doi, cu 6-4, 6-0, pe Wing Yan Venise Chan, din Hong Kong. Ea va juca in "sferturi" cu americanca Chelsey Gullickson (SUA), cap de serie numarul 15. In proba de dublu, perechea Raluca-Ioana Olaru/ Amina Rahman (Romania/ Kazahstan), principala favorita, a invins in runda inaugurala, cu 6-2, 6-2, cuplul australian Calderwood/ Moore si va juca in "optimi" cu perechea americana Brengle/ Frilling. Perechea Sorana-Mihaela Carstea/ Tamira Paszek (Austria), cap de serie numarul 6, a invins cu scorul de 6-3, 6-3 cuplul Yang/ Zhang (Hong Kong).

×
Subiecte în articol: sport