x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Australian Open - Regele Federer

Australian Open - Regele Federer

de Mihai Igirosanu    |    30 Ian 2006   •   00:00
Australian Open - Regele Federer

Liderul mondial, elvetianul Roger Federer, si-a confirmat ieri dominatia absoluta, castigand cel de-al treilea turneu de Grand Slam consecutiv. El a triumfat in finala contra revelatiei competitiei, cipriotul Marcos Baghdatis, cu scorul de 5-7, 7-5, 6-0, 6-2, iar in momentul in care a primit trofeul din partea legendarului Rod Laver nu si-a putut stapani lacrimile (foto).

RENASTERE. Sustinut frenetic din tribune, Baghdatis a inceput fantastic, impunandu-se in primul set si aflandu-se permanent in avantaj in cel de-al doilea. Totusi, desi parea daramat, Federer a renascut pe finalul setului secund, pe care si l-a adjudecat. Urmatoarele doua acte n-au avut istoric, elvetianul beneficiind si de prabusirea fizica si mentala a bravului tenisman cipriot.

EMOTIE. "Nu mi-am mai putut controla emotiile. Am avut multe discursuri grele, dar acesta este cu siguranta cel mai dificil. Am fost si sunt extrem de fericit, dar trebuie sa urc pe scena si sa vorbesc tribunelor. Uneori, asta e prea mult pentru mine. De fiecare data cand castig un Grand Slam este ca un vis", a declarat Federer. In competitia junioarelor, romanca Raluca-Ioana Olaru (cap de serie nr. 2) a fost invinsa in semifinale de a patra favorita, rusoaica Anastasia Pavliucenkova, care a si castigat turneul. (Mihai Igirosanu)

MAURESMO
Frantuzoaica Amelie Mauresmo a castigat sambata primul sau turneu de Grand Slam din cariera, beneficiind si de abandonul belgiencei Justine Henin-Hardenne, la scorul de 6-1, 2-0. "Am muncit enorm pentru a ajunge aici. Acum pot spune ca am obtinut totul in cariera: Fed Cup, sa fiu numarul 1 si sa castig un turneu de Grand Slam. Ma simt cea mai mandra femeie din lume in acest moment", a declarat Amelie. Intrata deja accidentata pe teren, belgianca Justine Henin-Hardenne va fi indisponibila pentru doua luni. "Stiam de la inceput ca nu pot castiga, dar am incercat sa rezist pana la capat", a spus ea. Fratii Bob si Mike Bryan (SUA) au castigat proba de dublu masculin, iar chinezoaicele Zhen si Zhang au triumfat la dublu feminin.

×
Subiecte în articol: sport