x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bergodi, aproape în Ghencea

Bergodi, aproape în Ghencea

de Mihai Igirosanu    |    09 Iun 2009   •   00:00
Bergodi, aproape în Ghencea
Sursa foto: Razvan Pasarica/Rpressport.ro/Intact images

Cu o zi înaintea meciului de la Urziceni, decisiv atât în lupta pentru titlu, cât şi în cea pentru Europa League, numele noului antrenor al Stelei pare să devină din ce în ce mai clar. Italianul Cristiano Bergodi este ca şi instalat, negocierile cu patronul Gigi Becali fiind aproape finalizate.



Iminenta numire a lui Bergodi a fost confirmată şi de o declaraţie oferită ieri de Becali. "Pot spune că, din punctul meu de vedere, Bergodi ar cam fi antrenorul Stelei, dar asta se va hotărî după meciul cu Iaşiul sau azi. Nu cred că există vreo posibilitate ca Bergodi să refuze Steaua. Lui Bergodi am să-i cer un singur lucru, jocul în viteză. Vreau pase şi acţiuni în viteză. Am ajuns la concluzia că antrenorul reprezintă cam 60 la sută din echipă. Un exemplu, Surdu a dat la Steaua un gol în doi ani, iar la Braşov a dat opt goluri într-un sezon. Asta datorită lui Răzvan Lucescu." De asemenea, patronul roş-albaştrilor a întărit şi posibilitatea sosirii în Ghencea a lui Dinu Gheorghe, actualul preşedinte al lui FC Braşov. "Am vorbit cu Dinu Gheorghe şi cred că şi va fi în stafful Stelei, dar se va ocupa mai mult de partea sportivă, de transferuri, pentru că aici este el specialist."  

JUCĂTORII, AMENINŢAŢI DE PATRON
Becali s-a arătat extrem de optimist în privinţa posibilităţii ca echipa să prindă un loc de Europa League: "Nu am nici o emoţie că nu ne vom califica în Europa League, pentru că, atunci când se mobilizează, Steaua joacă foarte bine. Ce poate să fie Urziceniul pentru noi? Steaua a ajuns în situaţia asta pentru că au fost anumite conjuncturi, unele accidentări, dar vom învinge la Urziceni". Înaintea noului sezon, în Ghencea vor scădea salariile: "în 3-4 ani am de gând ca salariile la Steaua să ajungă în jurul a 100.000 de euro, dar jucătorii vor avea primă de obiectiv de 300.000 de euro, pentru că nu mai vreau să plătesc contraperformanţele. Au venit la mine şi au spus că vor prime. Ce prime? Poate prima la stânga, prima la dreapta. Dacă rămân pe locul 6 vor primi prime, dacă vor ajunge pe 7 vor primi penalizări de 10 la sută din salariu".

Emoţii în Bărăgan

Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, aşteaptă cu înfrigurare meciul de mâine, cu Steaua, dar şi decizia TAS, amânată pentru 11 iunie. "Sunt sigur că cele 6 puncte ale Timişoarei vor reveni în contul echipei. Noi ne-am săturat de aceste jocuri generate de Marian Iancu. N-am înţeles de ce Federaţia şi FIFA au acceptat să dea decizia după ultima etapă, dar, din punctul nostru de vedere, Unirea este pe locul 1, cu 69 de puncte, Timişoara e pe 2, cu 67 de puncte, iar Dinamo este pe 3, cu 65. Dacă vom rata titlul suntem proştii mileniului!", a spus Mihai Stoica la GSPTV. Conducătorul ialomiţenilor s-a referit şi la locul unde Unirea va disputa meciurile din Liga Campionilor: "Ne-a venit propunerea din mai multe părţi, dar UEFA interzice disputarea meciurilor pe stadioane din altă ţară", a explicat Stoica.

"Moralul jucătorilor înainte de meciul cu Unirea Urziceni este unul foarte ridicat şi cu toţii ştim că vom avea un meci pe viaţă şi pe moarte, dar vom lupta până la sfârşit. Singurul rezultat care ne ajută este victoria"
Massimo Pedrazzini

×
Subiecte în articol: sport