x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bilete false la finala Cupei Romaniei

Bilete false la finala Cupei Romaniei

19 Mai 2005   •   00:00

Incheiata saptamana trecuta cu victoria lui Dinamo impotriva Farului, finala Cupei Romaniei a intrat in aceasta saptamana in atentia Politiei.

  • de MIHAI IGIROSANU
  • SPORT

  • FLAGRANT. Imaginea a fost surprinsa inaintea finalei si prezinta clar un bisnitar care vinde o invitatie unui suporter
    Conducerea clubului FC National, pe al carui stadion s-a desfasurat confruntarea de miercurea trecuta, a sesizat Politia Romana cu privire la faptul ca inaintea meciului au fost comercializate foarte multe bilete si chiar invitatii contrafacute. Totul la cativa metri de politisti sau de jandarmi.

    BISNITA. "Bancarii" au reclamat in documentul remis catre politie ca multe dintre tichetele si invitatiile falsificate au fost vandute cu putin timp inainte de startul intalnirii, chiar la intrarea pricipala in arena si sub privirile nepasatoare ale fortelor de ordine. Conform unor surse, pe langa cele aproximativ 12.000 de bilete puse in vanzare (dintre care 9.600 impartite in mod egal celor doua galerii), au mai fost vandute circa 1.000 de tichete si invitatii contrafacute.

    SOLICITARE. FC National a solicitat sporirea controlului la meciurile desfasurate pe stadionul "Cotroceni", iar o prima discutie pe aceasta tema a avut loc ieri dimineata, cu prilejul sedintei tehnice dinaintea meciului cu Steaua. "Era de greu de crezut ca se va ajunge in aceasta situatie, mai ales ca noi avem imprimate multe elemente de siguranta pe bilete sau invitatii, care se observa imediat", a declarat un oficial al "bancarilor".

    CA LA ROMANIA - DANEMARCA
    Un scandal asemanator s-a petrecut in urma cu doi ani, la meciul de trista amintire dintre Romania si Danemarca (2-5), din preliminariile CE 2004, gazduit de stadionul "National" din Complexul "Lia Manoliu". Presa a semnalat atunci stabilirea unui adevarat record de bilete false, fapt confirmat si de faptul ca stadionul a fost arhiplin, la partida asistand circa 60.000 de oameni, desi FRF scosese la vanzare doar 50.000. La doua zile dupa meci, presedintele forului de la Casa Fotbalului acuza voalat lipsa de reactie si vigilenta a fortelor de ordine: "Este o alta dovada a incompetentei si a rautatii existente. FRF tipareste biletele la aceeasi tipografie de ani de zile. N-au fost bilete false, in orice caz nu cele facute de Federatie". Un alt precedent s-a consemnat in 2002, la Craiova, cand stadionul "Ion Oblemenco" a primit peste 40.000 de suporteri olteni la meciul dintre Universitatea si Steaua (2-0). La vremea respectiva, gazdele au fost acuzate de complicitate cu bisnitarii.

    POZITIA FEDERATIEI
    "Noi nu am primit pana in acest moment nici un document in acest sens. Nici de la FC National, nici de la Dinamo. Desi finala Cupei Romaniei este un eveniment aflat in organizarea Federatiei Romane de Fotbal, noi nu putem controla evenimentele petrecute pe la portile stadioanelor. Totusi, este regretabil ca s-a intamplat asa ceva, dar nu ma mai mira nimic atunci cand vad cate se petrec in tara noastra.", ne-a declarat Adalbert Kassai (foto), secretar general al FRF.
    ×
    Subiecte în articol: sport bilete