x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bilete scumpe pentru romani

Bilete scumpe pentru romani

22 Sep 2004   •   00:00

Biletele rezervate suporterilor romani pentru partida Cehia - Romania, programata pe 9 octombrie, la Praga, in grupa I de calificare la CM 2006, sunt mai scumpe decat tichetele puse in vanzare de Federatia Ceha de Fotbal pentru fanii echipei gazda.

POLITICA. Directorul general al agentiei de turism "Visit Romania", Gheorghe Fodoreanu, a declarat ca Federatia Ceha isi face politica de distribuire a biletelor asa cum crede de cuviinta. "Oferta cehilor pentru suporterii romani este de 28 de euro pentru un bilet. Nu este voie sa iei comision din vanzarea biletelor, tichetele sunt stipulate separat de pachetele de cazare si de transport pentru un meci, este o practica internationala deoarece este impusa de regulamentele FIFA. Nu poti conditiona vanzarea biletelor de vanzarea pachetelor de servicii", a spus Fodoreanu.

PRETURI. Pretul celui mai ieftin bilet pentru meciul Cehia - Romania este de 150 de coroane (aproape cinci euro). Suporterii cehi mai pot cumpara tichete la pretul de 400 de coroane (aproape 13 euro) si 800 de coroane (aproximativ 25 de euro). Federatia Ceha de Fotbal (CMFS) a alocat Federatiei Romane de Fotbal (FRF) 2.400 de bilete la pretul de 28 de euro bucata. Locurile suporterilor romani sunt rezervate intre peluza si tribuna a doua. "Toyota Arena" din Praga are o capacitate de 18.761 de locuri. (Cosmin Smochina, Vicentiu Neagoe)

SECURITATE

Locurile rezervate romanilor nu sunt cele mai bune, insa in pretul tichetelor intra si costul masurilor de securitate pe care fortele de ordine le asigura oaspetilor. "Securitatea segmentului respectiv ii costa. Iti da locul unde crede ca iti poate asigura cel mai bine securitatea", a spus Fodoreanu, care a adaugat ca suporterii care achizitioneaza bilete semneaza pentru ele si nu au voie sa le instraineze. Federatia Ceha a anuntat ca biletele acordate romanilor sunt doar pentru acestia, iar in cazul in care fortele de ordine legitimeaza pe cineva din sectorul respectiv si acesta este ceh, il pot da afara.

PREMIERE

Partida din 9 octombrie este prima pe care Cehia o disputa cu Romania dupa despartirea de Slovacia. Ultimul meci pe care tricolorii l-au disputat in compania Cehoslovaciei a fost acum 11 ani, pe 2 iunie 1993. Atunci, la Kosice, elevii antrenati de Cornel Dinu au pierdut cu categoricul scor de 5-2. In fata Slovaciei, Romania nu a pierdut nici una din cele cinci partide disputate. Astfel, palmaresul ne este net favorabil, echipa noastra obtinand trei victorii si doua rezultate de egalitate. Intre Bucuresti si Praga sunt 900 de kilometri, astfel ca distanta este usor de parcurs.
×
Subiecte în articol: sport