x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Box WBC: Diaconu, campion

Box WBC: Diaconu, campion

12 Iul 2008   •   00:00
Box WBC: Diaconu, campion

Pugilistul Adrian Diaconu va fi declarat de WBC campion mondial al versiunii la categoria semigrea, după ce actualul deţinător al centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat din nou să boxeze în gala care urma să se desfăşoare în România

Pugilistul Adrian Diaconu va fi declarat de WBC campion mondial al versiunii la categoria semigrea, după ce actualul deţinător al centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat din nou să boxeze în gala care urma să se desfăşoare în România. “În acest moment se poate spune că Diaconu este noul campion mondial al categoriei semigrea, versiunea WBC. Încă nu am primit oficial înştiinţarea din partea WBC, dar cred că este o chestiune de ore. Americanului i-a expirat şi ultimatumul de 24 de ore dat de forul mondial pentru a accepta să boxeze cu Diaconu în România. Dawson nu vrea să lupte cu Adrian, chiar dacă i s-a oferit bursa prevăzută de WBC. Prin urmare, va fi deposedat de centură, iar Diaconu devine automat campion mondial”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.

Diaconu a cîştigat titlul mondial interimar după ce l-a învins în primăvară, la Bucureşti, pe americanul Chris Henry, devenind astfel challenger obligatoriu la titlul mondial. Dawson era obligat, conform regulamentelor, să îşi pună în joc centura în faţa boxerului nostru într-un meci care ar fi trebuit să se di­spute în România, aşa cum s-a decis la licitaţia desfăşurată în luna iunie, la Mexico City. După ce va fi declarat oficial drept noul campion mondial al semigreilor, Diaconu va fi nevoit să îşi pună în joc centura, cel mai pro­babil în această toamnă.

×
Subiecte în articol: sport mondial diaconu