x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport C.E. 2012 / Ucraina , departe de a rezolva problemele de organizare

C.E. 2012 / Ucraina , departe de a rezolva problemele de organizare

25 Mar 2009   •   00:00

Ucraina are în continuare probleme cu organizarea Campionatului European de fotbal din 2012, în ciuda declaraţiilor optimiste ale oficialilor din această ţară, susţine cotidianul francez L'Equipe, citat de Agerpres.



Exemplar pentru dificultăţile întâmpinate este cazul stadionului din Lvov, oraş de 800.000 de locuitori. Situată într-o zonă pustie, viitoarea arenă, care ar trebui să fie gata la sfârşitul anului 2010, se află deocamdată la stadiul de fundaţie. Consilierul Petro Adamik dă asigurări că finanţarea construcţiei nu pune probleme: "Finanţarea? Vom vinde o parte a bunurilor imobiliare aparţinând oraşului."

La ceva mai mult de trei ani de la startul competiţiei pe care urmează să o găzduiască împreună cu Polonia, Ucraina este grav afectată de criza financiară internaţională. "Dacă mi-aş da seama că Ucraina nu e în stare să-şi respecte angajamentele, aş fi cel dintâi care ar spune-o, dar nu este cazul", promite Grigori Surkis, preşedintele Federaţiei Ucrainene de Fotbal.

În schimb, Aleksandr Zavarov, fostul mare fotbalist al lui Dinamo Kiev, are serioase rezerve. "Politicienii noştri nu se mai gândesc la cultura acestei ţări. Au uitat poporul, aproape că au uitat şi sportul. Cât timp vor mai suporta oamenii aşa ceva? (...) Situaţia este complexă, mai complexă ca în alte ţări. Acest Euro este însă o şansă unică pentru Ucraina", a spus Zavarov.

×
Subiecte în articol: sport