x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Campionatul Mondial al Cluburilor - Campioni, tot brazilienii

Campionatul Mondial al Cluburilor - Campioni, tot brazilienii

19 Dec 2005   •   00:00
Campionatul Mondial al Cluburilor - Campioni, tot brazilienii

Echipa braziliana Sao Paulo a castigat Campionatul Mondial al cluburilor, dupa ce a invins ieri, la Yokohama, cu 1-0, pe Liverpool, castigatoarea Ligii Campionilor. Unicul gol al detinatoarei Cupei Libertadores a fost marcat de Mineiro, in minutul 27. Cel mai bun jucator al competitiei a fost desemnat Rogerio Ceni, portarul lui Sao Paolo. Inaintea partidei s-a tinut un moment de reculegere in memoria tatalui antrenorului lui Liverpool, Rafael Benitez, decedat miercuri.

CLASAMENT. Tot ieri, in finala mica, echipa lui Anghel Iordanescu, Al Ittihad, a fost invinsa de Deportivo Saprissa (Costa Rica) cu 3-2. Pentru Al Ittihad au marcat Kallon (’28) si Job (’53 - penalti), in timp ce golurile invingatorilor au fost inscrise de Saborio (’13, ’85 - penalti), R. Gomez (’89). Asadar, cu toate ca a condus cu 2-1, cand a avut cateva ocazii bune de a se desprinde, echipa lui Iordanescu a ocupat in final doar pozitia a patra. In meciul pentru locurile 5-6, formatia australiana FC Sydney a trecut, vineri, cu 2-1, de Al-Ahly. La turneul din Japonia au participat castigatoarele celor mai importante competitii continentale intercluburi din Europa, Asia, Africa, America de Sud, America de Nord si Australia.

PUIU, PE 4
Iordanescu a declarat, dupa ce echipa sa a pierdut meciul pentru locurile 3-4, ca elevii sai trebuie sa invete din propriile greseli. "A fost un meci bun, spectaculos, desi am pierdut locul trei in ultimele cinci minute. Trebuie sa invatam din greseli si sa speram ca anul viitor ne vom descurca mai bine, daca vom mai participa. La 2-1 am avut sansa sa ne marim avantajul si ar fi trebuit sa profitam. Obiectivul nostru era sa terminam pe locul trei, dar chiar si asa a fost o experienta buna pentru viitor", a subliniat fostul selectioner al Romaniei.

×
Subiecte în articol: sport