x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Campionii olimpici, cetateni de onoare ai orasului Atena

Campionii olimpici, cetateni de onoare ai orasului Atena

23 Mai 2005   •   00:00

Consiliul Popular al Atenei, orasul care a gazduit Jocurile Olimpice din 2004, a hotarat sa acorde titlul de "Cetatean de onoare" sportivilor romani medaliati cu aur la intrecerile de anul trecut.

EROINE. Echipa de gimnastica a castigat patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Atena
Astfel, inalta distinctie va fi primita de 18 sportive din tara noastra: inotatoarea Camelia Potec, gimnastele Catalina Ponor, Monica Rosu, Silvia Stroescu, Oana Ban, Daniela Sofronie si Alexandra Eremia, precum si canotoarele Constanta Burcica, Georgeta Damian, Angela Alupei, Rodica Florea, Aura Barascu, Doina Ignat, Viorica Susanu, Ioana Papuc, Elisabeta Lipa, Liliana Gafencu si Elena Georgescu.

MEDALII. La Atena, Romania a castigat opt medalii de aur, clasandu-se pe locul 14 intre natiunile participante la JO. Prima medalie a fost castigata la natatie, prin Camelia Potec, in proba de 200 metri liber. In concursul de gimnastica, tara noastra a castigat aur in concursul feminin pe echipe, la sarituri (Monica Rosu), sol si barna (Catalina Ponor). La canotaj, medaliile de aur au fost aduse de echipajele de doua rame, doua categoria usoara si 8 rame + carmaci. Ceremonia in care campioanele romane vor fi primi distinctiile va avea loc la 8 iunie, la sediul Ambasadei Republicii Elene la Bucuresti.

×
Subiecte în articol: sport