x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cantonamente - Echipele fug de Turcia

Cantonamente - Echipele fug de Turcia

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    14 Ian 2006   •   00:00
Cantonamente - Echipele fug de Turcia

Raspandirea rapida a virusului H5N1 pe teritoriul Turciei a inspaimantat echipele de fotbal care isi programasera cantonamentul pe malurile Bosforului in aceasta perioada. Majoritatea echipelor romanesti si-a anulat turneele de pregatire, preferand sa se orienteze catre Cipru sau Italia.

TEAMA. Prima echipa din Divizia A care si-a contramandat sejurul din Turcia a fost Politehnica Timisoara. Lotul condus de Gica Hagi trebuia sa plece astazi in Antalya, insa, la solicitarea expresa a antrenorului, "violetii" se vor deplasa in Cipru. Aceeasi destinatie au ales-o, in cele din urma, si rapidistii, in pofida declaratiilor antrenorului Razvan Lucescu, care spunea ca nu se teme de gripa aviara. Tot in ultimul moment si-a anulat cantonamentul turc si Dinamo, care a fost nevoita sa-si contramandeze meciurile amicale deja perfectate. Si FC Vaslui si-a anulat turneul de la Antalya, pentru ca altfel nu erau primiti la Norcia.

SI STRAINII EVITA GRIPA AVIARA
Nu numai echipele romanesti au ales sa evite teritoriul Turciei pentru pregatirea specifica acestei perioade. Numeroase cluburi europene si-au anulat turneele, in vreme ce altele si-au intrerupt de urgenta sejurul din Tara Semilunei. Aflate in Turcia, echipele germane Werder Bremen si Borussia Dortmund s-au intors urgent acasa, dupa ce participasera la Cupa Efes, alaturi de echipele locale Galatasaray si Besiktas Istanbul. De asemenea, elvetienii de la Grasshoppers Zürich au anuntat ieri ca si-au anulat calatoria spre Antalya, acolo unde aveau stabilit cartierul general, indreptandu-se spre Limassol, in Cipru.

×
Subiecte în articol: sport