x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Carlo Ancelotti: Mulsul vacilor şi preparatul parmezanului m-au ajutat cel mai mult în carieră

Carlo Ancelotti: Mulsul vacilor şi preparatul parmezanului m-au ajutat cel mai mult în carieră

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Aug 2009   •   00:00
Carlo Ancelotti: Mulsul vacilor şi preparatul parmezanului m-au ajutat cel mai mult în carieră
Sursa foto: /.mirror.co.uk

Carlo Ancelotti, antrenorul lui Chelsea, a dezvăluit în presa engleză secretul succesului său. Italianul susţine că în carieră pune în aplicare ce a învăţat în copilărie, la ferma tatălui său, când mulgea vacile şi făcea parmezan.



Într-un amplu material, Sunday Mirror dezvăluie aspecte picante din copilăria lui Ancelotti. "Tatăl meu era fermier. Eu mulgeam vacile şi tundeam pomii şi iarba. Cel mai important era laptele, din care făceam parmezanul. Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o a fost să aştept, să fiu răbdător. Pentru că aceia care vor să facă parmezan trebuie să aştepte cel puţin un an ca totul să fie gata. Plantezi ceva acum şi culegi roadele peste un an sau doi. Aceasta este filozofia mea în fotbal. Este stilul meu, felul meu de a trăi. Nu poţi să aştepţi imediat un rezultat. Dacă ai făcut ceea ce trebuie, va veni", a spus Ancelotti.

Antrenorul de 50 de ani mai spune că  pentru Chelsea ar fi un succes dacă ar câştiga şi campionatul Angliei şi Liga Campionilor:  "Cele mai importante sunt Premier League şi LC. Cred că ar fi un succes să le obţinem pe amândouă, dar va trebui să construim o identitate pentru echipă. Dacă l-aş face foarte fericit pe Roman Abramovici cu Liga Campionilor? Cred că da. Însă există presiune asupra mea? Nu. Vreau să câştig un trofeu în acest sezon şi avem posibilitatea. Sunt optimist în această privinţă". De asemenea, Ancelotti susţine că niciodată în carieră nu s-a impus în faţa jucătorilor prin a ţipa sau prin duritate: "Nu voi ţipa la jucători, le voi explica. Dacă voi vedea că nu fac treabă bună, voi avea o discuţie cu ei. Îi voi trata ca pe nişte bărbaţi. Nu vreau să controlez viaţa lor personală. Niciodată. Când eram fotbalist, un antrenor mi-a controlat viaţa privată. Îmi spunea când trebuia să joc şi când să stau acasă. În relaţia dintre noi, el mă privea de sus. Nu mi-a plăcut. Acum, ca antrenor, vreau să am o relaţie de la egal la egal cu jucătorii mei. Am copii şi sunt la fel şi ca tată".

Carlo Ancelotti se relaxează la ferma din Italia, de fiecare dată când are ocazia: "Am fost recent la Parma. Tatăl meu nu era un om bogat, a muncit foarte mult, dar am avut o copilărie frumoasă şi am avut prieteni buni. Mă gândesc la fotbal în fiecare zi, în fiecare oră, dar la un moment dat trebuie să mă gândesc şi la alte lucruri. Când sunt la fermă mă relaxez".

×
Subiecte în articol: sport