x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CEAHLAUL - RAPID 0-3: A fost seara lui Zicu si Mazilu

CEAHLAUL - RAPID 0-3: A fost seara lui Zicu si Mazilu

de Daniel Stan    |    20 Noi 2006   •   00:00
CEAHLAUL  -  RAPID 0-3: A fost seara lui Zicu si Mazilu

Giulestenii s-au distrat cu o echipa modesta. Antrenorul Razvan Lucescu a improvizat pe partea stanga, insa exact aceasta mutare s-a dovedit a fi cartea castigatoare.

Giulestenii s-au distrat cu o echipa modesta. Antrenorul Razvan Lucescu a improvizat pe partea stanga, insa exact aceasta mutare s-a dovedit a fi cartea castigatoare. Ajunsi in spatele liderului Dinamo, la 11 puncte, rapidistii inca se gandesc la titlu, sperand in alti pasi gresiti ai rivalilor din Stefan cel Mare.
Pentru o zi, capitala fotbalului romanesc s-a mutat la Piatra Neamt. Dupa sedinta de la pranz a Comitetului Executiv al FRF, seara, Ceahlaul a primit vizita Rapidului, care, in cele din urma, a profitat de semiesecul Stelei la Targu Jiu si si-a egalat rivala in clasament.

LUME BUNA. Toata conducerea federala a fost prezenta la tribuna oficiala, in frunte cu presedintele Mircea Sandu. Asa cum a promis, a venit si principalul actionar al giulestenilor, George Copos, care era convins de victoria alb-visiniilor. "Nu concep decat un succes, desi meciul va fi foarte greu. Suntem echipa momentului si trebuie sa invingem. Ceahlaul este o echipa redutabila pe teren propriu, dovada ca nici Steaua nu a invins aici. Sper sa reusim noi", spunea, inainte de meci, fostul vicepremier. A existat si un prag psihologic, ultima victorie a Rapidului la Piatra Neamt datand din 30 noiembrie 2003, scor 2-1. Debutul jocului a apartinut gazdelor, insa Doicaru si Ivasca nu l-au putut invinge pe Daniel Coman. Surprinzator, rapidistii au preferat un joc de asteptare, mizand pe contraatacurile lui Zicu, Mazilu si Viorel Moldovan. A fost insa o prima repriza modesta, in care nimeni nu a riscat. Rapid putea deschide scorul totusi, dar Zicu nu si-a calculat pasii si a ratat in careul mic.

SCHIMBARE. Dupa pauza, probabil certati de antrenorul Razvan Lucescu la cabine, rapidistii au fortat, iar Mazilu a ratat in doua situatii. De partea cealalta, nemtenii au mizat tot pe viteza lui Doicaru, care s-a lovit insa de o defensiva destul de sigura. Dupa alte doua tentative esuate, Rapid a reusit sa deschida scorul in minutul 66, prin Mazilu, care a reluat cu capul in plasa centrarea ex-nemteanului Perja. Acesta a reusit sa se descurce excelent pe postul de mijlocas stanga, unde l-a inlocuit pe Artiom Karamian, tinut rezerva de Razvan Lucescu. De altfel, Perja si Mazilu au fost cei mai buni oameni ai giulestenilor. Pana la final, Zicu s-a dezlantuit. Dupa ce s-a mai distrat in cateva randuri cu apararea nemtenilor, l-a servit pe acelasi Mazilu, care a reusit dubla, si a inchis tabela dupa o pasa a lui Maldarasanu. A fost 3-0, iar Rapid a reusit al cincilea succes in ultimele sase partide. "Este meritul intregii echipe si al familiei Rapid. Jucam numai la victorie, nu ne intereseaza ce fac adversarii", a declarat Razvan Lucescu dupa victoria de la Piatra Neamt. La randul sau, tehnicianul Ceahlaului, Florin Marin, era dezamagit: "Ne-a invins o echipa aflata in mare forma".

"Spionul" Sichitiu
Directorul sportiv al Rapidului, Grigore Sichitiu, s-a deplasat ieri in Grecia, unde a urmarit evolutia lui Panathinaikos Atena, viitoarea adversara a giulestenilor in grupele Cupei UEFA. "PAO" s-a impus in deplasarea de la Akratitos, scor 4-0, prin dubla lui Tziozis si prin Salpiggidis si Matzios. Tot aseara, cehii de la Mlada Boleslav, echipa pe care Rapid o va intalni joi, in Giulesti, au evoluat in deplasare, la Slovan Liberec. Referitor la acest important joc, principalul actionar al visiniilor, George Copos, a declarat: "Nu vom avea probleme!".
INCREDERE
"Cel mai important lucru in acest moment este sa reusesc sa tin acest lot de jucatori. Ma refer in special la Artiom Karamian, un fotbalist pe care il apreciez foarte mult si care, mai mult ca sigur, va semna prelungirea contractului cu Rapid. Imi doresc sa ramana alaturi de noi. Stiu ca si el isi doreste acest lucru. Vom ajunge la o intelegere in cel mai scurt timp"
George Copos, principal actionar Rapid
Bucurie
"Suntem fericiti ca am reusit sa-i facem fericiti pe suporteri. Nu jucam cu gandul la titlu, ci intram pe teren pentru a da totul. In momentul de fata nu ne intereseaza decat sa adunam cat mai multe puncte. Este bine ca s-a stabilit sa se joace si cele doua etape din retur. Acum urmeaza un meci foarte important in Cupa Uefa, cu Mlada Boleslav"
Razvan Lucescu, antrenor Rapid

×
Subiecte în articol: sport rapid mazilu