x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cehia se retrage de la mondialul de handbal, din cauza Covid-19

Cehia se retrage de la mondialul de handbal, din cauza Covid-19

12 Ian 2021   •   21:12
Cehia se retrage de la mondialul de handbal, din cauza Covid-19
Sursa foto: imagean/Getty Images/iStockphoto

Echipa masculină de handbal a Cehiei a anunțat că se retrage de la Campionatul Mondial de handbal masculin, din cauza depistării mai multor cazuri de Covid-19, în urma testelor obligatorii.

Cea de a 27-a ediție a Campionatului Mondialul de handbal masculin are loc în Egipt, în perioada 13-31 ianuarie.

Conform regulamentului referitor la combaterea Covid-19, alcătuit pentru Campionatul Mondial, în cazul retragerii sau neprezentării vreuneia din naționalele calificate, invitarea altei națiuni se va face pe baza unui clasament alcătuit în conformitate cu criteriile de performanță ale federației continentale care dă actuala campioană mondială, în acest caz aceasta fiind federația Europeană.

În consecință, Macedonia de Nord a fost nominalizată ca prima națiune suplinitoare datorită clasării pe locul 15 la turneul final EHF EURO 2020.

În reprezentativa cehă a fost selecționat și Tomáš Číp, handbalist ce evoluează în România, la Minaur Baia Mare.

Cea de-a 27-a ediție a Campionatului Mondial IHF la handbal masculin este prima care se dispută cu 32 de echipe. Acesta va avea loc în Egipt în perioada 13-31 ianuarie 2021 în patru arene sportive: Cairo Stadium, New Capital, Dr. Hassan Moustafa și Borg Al Arab.

Alte două naționale care se confruntă cu probleme din cauza Covid-19 înainte de mondial sunt cele ale Statelor Unite, cu 18 jucători și antrenorul principal infectați, și Brazilia, cu un jucător și patru oficiali depistați pozitiv.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cehia se retrage de la CM de handbal