x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cfr Cluj – Dinamo: Cine se revanşează?

Cfr Cluj – Dinamo: Cine se revanşează?

de Mihai Igirosanu    |    12 Mar 2010   •   00:00
Cfr Cluj – Dinamo: Cine se revanşează?
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

După două rezultate dezamăgitoare în etapa precedentă, protagonistele derby-ului de mâine seară, din Gruia, anunţă că vor pune totul la bătaie pentru a-şi spăla imaginea. Meciul de sâmbătă seară va începe la ora 20:00 şi va fi transmis în direct de Digi Sport.

Curios, dinamoviştii par a fi mai mult cu gândul la derby-ul istoric împotriva Stelei. Cel mai în formă jucător al trupei din "Ştefan cel Mare", atacantul Andrei Cristea, confirmă această stare de spirit: "Meciul de la Cluj va fi greu şi nu trebuie să pierdem. CFR este principala favorită la titlu. Avem şanse mai mici să ne batem la titlu dacă pierdem acolo. Înainte de orice, meciul cu Steaua trebuie câştigat. Pentru suporteri, pentru echipa noastră. Ar fi victoria care ne-ar aduce liniştea. Îmi doresc mult să joc şi să înscriu cu Steaua. Este cel mai important meci".

FĂRĂ MARIUS NICULAE
Ieri s-a confirmat absenţa lui Marius Niculae, care nu va face nici măcar deplasarea la Cluj. Staff-ul tehnic şi cel medical au hotărât joi să nu rişte, astfel că atacantul are vremea necesară pentru a se reface în timp util la derby-ul cu Steaua. Ca atare, contra CFR-ului,
atacul lui Dinamo va fi format din Andrei Cristea şi Marius Alexe.


Surpriza Peralta
Clujenii le pregătesc "câinilor" o mutare-surpriză. Cu zilele numărate pe banca tehnică a CFR-ului, italianul Andrea Mandorlini îl va titulariza pe argentinianul Sixto Peralta, chiar jucătorul căruia conducerea vrea să-i micşoreze salariul anual, care se ridică acum 375.000 de euro. Acesta ar urma să fie folosit în spatele celor două vârfuri împinse, Lacina Traore şi Yssouf Kone. Îngrijorarea antrenorului italian vizează însă compartimentul defensiv, acolo unde lipseşte căpitanul Ricardo Cadu. CFR va folosi, în premieră, cuplul de fundaşi centrali Piccolo - Alcantara.

 

LPF cere decalarea etapelor 22 şi 23, FRF se opune
Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat ieri că etapele a 22-a şi a 23-a din Liga 1 vor fi decalate cu trei zile, din cauza vremii nefavorabile. Federaţia nu este de acord, precizând că programul returului rămâne neschimbat.

Conform programării iniţiale, etapa a 22-a, care are drept cap de afiş derby-ul Dinamo - Steaua, ar urma să se dispute în zilele de 16, 17 şi 18 martie, iar etapa a 23-a la 20 şi 21 martie. "Am făcut o adresă la FRF ca etapa intermediară de miercuri să se decaleze. Deci, etapa a 22-a se va juca în week-end-ul următor, iar etapa a 23-a va deveni intermediară.

Aceste două etape se decalează cu trei zile", a anunţat preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. Se pare că motivul real al acestei schimbări nu ar fi starea vremii, ci dorinţa deţinătorului drepturilor tv ca meciul Dinamo - Steaua să se joace în week-end, când audienţele sunt mai mari. Patronul Stelei, Gigi Becali, a sugerat că amânarea ar fi fost cerută de Dinamo, dar a precizat că acest lucru nu îl deranjează.

Planurile Ligii sunt date însă peste cap de FRF, care a anunţat că programul nu se poate modifica, pentru că astfel unele etape s-ar suprapune cu datele de disputare a meciurilor din Cupa României. Altfel, etapa a 20-a din liga a doua, programată sâmbătă şi duminică, a fost decalată cu o săptămână.

"Sperăm ca băieţii să dea tot ce au mai bun pentru un rezultat favorabil. Mergem să câştigăm, dar şi un egal la Cluj ar fi bun. Va fi foarte greu, CFR-ul are doi atacanţi de certă valoare, Traore şi Kone, dar şi o linie de mijloc foarte bună"
Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo

×
Subiecte în articol: sport dinamo – cfr cluj