x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Chişinău / Vladimir Voronin îl decorează pe Michel Platini

Chişinău / Vladimir Voronin îl decorează pe Michel Platini

de Ovidiu Ciutescu    |    06 Mar 2009   •   00:00
Chişinău / Vladimir Voronin îl decorează pe Michel Platini

Michel Platini, preşedintele UEFA, se află într-o vizită de lucru la Chişinău. Ocazia nu a fost ratată de preşedintele comunist Vladimir Voronin, acesta decorându-l pe francez cu Ordinul de Onoare al Republicii Moldova. Platini se află pentru a doua oară în vizită peste Prut.



Platini este însoţit în Moldova de Pascal Torres, şeful Departamentului "Dezvoltare Asociaţii Naţionale", Emily Shaw, asistentă în cadrul aceluiaşi departament, şi Kevin Lamour, asistentul preşedintelui UEFA. În cadrul vizitei a fost inclusă şi o întâlnire  cu preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin. Fireşte, în cel mai firesc spirit comunist, întâlnirea nu se putea încheia fără diplome şi distincţii. Astfel,  Michel Platini a fost decorat cu "Ordinul de Onoare", "în semn de apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea fotbalului în Republica Moldova şi în consolidarea bazei tehnico-materiale a acestei probe sportive". Elegant, Platini le-a mulţumit gazdelor printr-o remarcă legată de imnul naţional: "La auzul Marseillezei am avut aproape concomitent două senzaţii. Prima a fost că parcă m-aş fi aflat la un meci de fotbal dintre echipele naţionale ale Franţei şi Moldovei, iar a două m-a readus în urmă cu circa 22 de ani, la ultimul meci al selecţionatei Franţei în postura de căpitan. Am fost foarte plăcut surprins de distincţia oferită. Mă simt onorat".

Preşedintele forului european a vorbit la Chişinău despre oportunităţile oferite de implementarea programului de asistenţă al UEFA, "HatTrick", lansat cu scopul de a asista asociaţiile naţionale. Oficialul european a mai menţionat, în context, edificarea cu sprijinul UEFA a Casei Fotbalului moldovenesc şi a Centrului Tehnic de pregătire a selecţionatelor naţionale, arată Moldpres. Preşedintele UEFA a mai afirmat ca forul pe care îl conduce este dispus să examineze propunerile Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, alături de cele ale altor asociaţii naţionale, privind implementarea unor noi programe de asistenţă, pornind de la necesităţile şi condiţiile de dezvoltare a fotbalului în fiecare ţară din Europa. Michel Platini a fost invitat să viziteze Universitatea de Stat de Educatie Fizică şi Sport, Centrul de pregătire al selecţionatelor moldovene de fotbal de la Vadul lui Vodă, unde a dorit să vadă reparaţiile efectuate în urma inundaţiilor din vara trecută. "Mi-a făcut placere să remarc, la Vadul lui Vodă, că Pavel Cebanu (nr. preşedintele federaţiei Moldovene de Fotbal) a fost nu numai un fotbalist foarte bun bun, dar este şi un gospodar exemplar", a subliniat Platini.

O altă problemă pe care Platini a discutat-o în capitala Moldovei a fost cea a stadionului Republican.  Michel Platini a precizat că UEFA nu poate acorda un sprijin financiar pentru construcţia lui, dar poate ajuta prin elaborarea proiectului, a designului viitorului edificiu. "Ţara dumneavoastră are în prezent alte priorităţi, există diferite nuanţe, dar construcţia unui stadion modern este de datoria statului".

×
Subiecte în articol: sport platini