x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CIO: Fonduri de 20.000.000 dolari, pentru lupta antidoping şi împotriva manipulării competiţiilor

CIO: Fonduri de 20.000.000 dolari, pentru lupta antidoping şi împotriva manipulării competiţiilor

14 Dec 2013   •   23:22
CIO: Fonduri de 20.000.000 dolari, pentru lupta antidoping şi împotriva manipulării competiţiilor

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a anunţat, sâmbătă, crearea a două fonduri de câte 10 milioane de dolari, unul pentru susţinerea luptei antidoping şi celălalt pentru lupta împotriva manipulării competiţiilor, informează mediafax.ro.

"Comitetul Executiv al CIO a decis să creeze un fond de 10 milioane de dolari pentru susţinerea noilor cercetări, mai exact a celor consacrate noilor metode de detectare a substanţelor sau metodelor interzise", a explicat Bach.

Dacă actualele teste antidoping se bazează pe eşantioane de sânge sau de urină, ideea este să se vadă dacă alte elemente, cum ar fi părul sau celulele, pot oferi mijloace fiabile pentru descoperirea substanţelor dopante în organism.

CIO a invitat guvernele ţărilor ce au foruri afiliate Agenţiei Mondiale Antidoping să se implice cu aceeaşi sumă în acest fond.

Thomas Bach a precizat că CIO a mai înfiinţat un fond, tot de 10 milioane de dolari, "pentru protejarea sportivilor corecţi de orice formă de manipulare sau corupţie". 

×
Subiecte în articol: cio antidoping