x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cipru, taram romanesc - Echipe romanesti se ingramadesc in Insula Afroditei

Cipru, taram romanesc - Echipe romanesti se ingramadesc in Insula Afroditei

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    26 Ian 2006   •   00:00
Cipru, taram romanesc - Echipe romanesti se ingramadesc in Insula Afroditei

Conditiile si vremea favorabila imping echipele din prima divizie si pe liderul Seriei a II-a din Divizia B sa pregateasca noul sezon in Cipru, foarte aproape una de cealalta.

Deocamdata, Dinamo, Steaua, Poli Timisoara, Rapid, FC Vaslui si Universitatea Craiova sunt in Insula Afroditei, acolo unde au mai ajuns alte doua echipe cu legaturi romanesti, Serif Tiraspol, unde joaca Razvan Cocis, George Florescu sau Se-bastian Hutan si Steaua Rosie Belgrad, trupa antrenata de fostul stelist Walter Zenga.

LARNACA. Coincidenta face ca principalele favorite ale luptei pentru titlul de campioana, Dinamo, Steaua, Poli Timisoara, dar si Universitatea Craiova sa aiba cartierul general la Larnaca, pe un perimetru de numai un kilometru. Cele patru echipe folosesc si aceeasi baza de pregatire, "Alpha Sport Center", unde isi disputa si meciurile de verificare. Rapidul si-a stabilit resedinta in localitatea Agia Napa, in vreme ce FC Vaslui se pregateste la Nicosia. In Cipru mai sunt asteptate FC Arges, Pandurii si CFR Cluj.

CONFRUNTARE. Adversari in sezonul trecut din Divizia A, Walter Zenga si Ioan Andone, s-au confruntat marti seara intr-un meci amical. Steaua Rosie Belgrad si Omonia Nicosia au incheiat nedecis, 1-1. "Nu mai exista rivalitate intre noi. Vad ca in Romania a devenit o moda sa fie schimbati antrenorii de succes, nu numai cel de pe primul loc, cum s-a intamplat anul trecut cu mine. Acum s-a «progresat». Primele echipe si-au schimbat antrenorii", a declarat Zenga dupa meci.

DINAMO
Aflat in China, vicepresedintele alb-rosiilor, Gigi Netoiu, s-a aratat ieri optimist in vederea revenirii lui Alexa in Stefan cel Mare. "Ma intorc cu Alexa in tara. Mai sunt cateva detalii de discutat, dar faptul ca ma intorc cu Dan in Romania este deja un semn ca el va juca la Dinamo in retur". Tot ieri, "cainii" au participat la un patrulater, alaturi de Apollon Limassol, Ferencvaros si o selectionata a fotbalistilor maghiari. Meciurile s-au desfasurat pe durata a doar 30 de minute, cu exceptia finalei mari, care va tine 45. Celelalte meciuri ale lui Dinamo vor fi, in ordine, cu Neuchatel Xamax (maine), Buducnost (30 ianuarie), Wisla Cracovia (8 februarie).

STEAUA
Lotul condus de Cosmin Olaroiu a ajuns marti seara in Cipru, unde isi va desfasura cel de-al doilea stagiu de pregatire din aceasta iarna. Marea noutate este aceea ca mijlocasul Florentin Dumitru, despre care se stia ca va parasi echipa in aceasta perioada de inter-sezon, a facut si el deplasarea in Cipru. Se pare ca micutul jucator a fost convins de antrenorul Olaroiu sa ramana in Ghencea, acolo unde este inca nevoie de serviciile sale. Dumitru a avut cateva oferte din Rusia, fiind dorit si in Divizia A, de catre CFR Cluj si nou-promovata Jiul Petrosani. Primul meci amical al Stelei va avea loc chiar astazi, contra echipei ruse Luch-Energyia Vladivostok.

TIMISOARA
Infranti in primul meci, 1-3 de catre vicecampioana Bulgariei, Levski Sofia, timisorenii au evoluat aseara contra echipei elvetiene Neuchatel Xamax. Astazi, in cea de-a treia partida de verificare, trupa lui Gica Hagi va intalni formatia sarba Hajduk Kula. Stoperul Gabriel Canu nu s-a aratat ingrijorat din cauza infrangerii din primul test. "Nici macar in proportie de 30 la suta nu a fost relevant acel meci. Ei sunt in primavara europeana si sunt cu pregatirea pe final. Au fost mult mai proaspeti ca noi. Antrenorul ne-a spus sa mergem inainte si sa avem incredere in noi. Daca ne vom pregati in continuare asa, vor veni si succesele", a declarat Canu.
RAPID
Dupa primul meci, 1-2 cu bulgarii de la Litex Loveci, giulestenii au pierdut si aseara, 0-3 cu echipa ucraineana Metalurg Donetk, unde a evoluat si mijlocasul Marian Aliuta. Mentinerea in lot a lui Valentin Badoi l-a multumit pe antrenorul Razvan Lucescu. "Dupa ce l-am pierdut pe Ilyes, ne-ar fi fost foarte greu daca am fi ramas si fara Badoi", a spus tehnicianul. Acesta a primit o veste buna din Germania. Fundasul central al adversarei din "16-imile" Cupei UEFA, Hertha Berlin, croatul Josip Simunici va rata prima mansa a disputei. Sezonul trecut, Simunici a fost declarat cel mai bun fundas din Bundesliga, alaturi de brazilianul Lucio (Bayern München).
×
Subiecte în articol: sport