x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Claudia Damoc şi Ioana Molnar au escaladat vârful Elbrus

Claudia Damoc şi Ioana Molnar au escaladat vârful Elbrus

06 Aug 2009   •   00:00

Alpinistele românce Claudia Damoc şi Ioana Molnar au escaladat vârful Elbrus, cel mai înalt din Europa (5.642 m). Cele douaă alpiniste au reuşit performanţa pe 5 august. Ele au atins vârful după un urcuş de aproximativ 8 ore, la o temperatură de -20 de grade. Înaintea ascensiunii finale, ele s-au aclimatizat fără probleme, timp de 3 zile.



Situat în Caucaz, Elbrus face parte dintre cele cele mai înalte şapte vârfuri de pe toate continentele (Seven Summits). Claudia Damoc are 33 de ani şi este din Braşov. Tânăra are la activ ascensiuni de vară şi de iarnă în munţii din România, iar în 2008 a urcat pe cel mai înalt vârf din Mexic, Pico de Orizaba (5.636 m).

Ioana Molnar (26 de ani), originară din Oradea, a realizat mai multe ascensiuni de vară şi de iarnă în România. În 2008 a cucerit cel mai înalt vârf al continentului african, Kilimanjaro (5.895 m) şi a urcat până la 6.000 de metri pe cel mai înalt vârf din America - Aconcagua (6.962 m).

Cele două alpiniste sunt sprijinite de Asociaţia Shareyes, organizaţie neguvernamentală şi nonprofit, înfiinţată cu scopul de a atrage oamenii spre sport, natură şi cultură.

×
Subiecte în articol: sport