x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CM Handbal - Antrenament cu public

CM Handbal - Antrenament cu public

de Vlad Ionescu    |    10 Dec 2007   •   00:00
CM Handbal - Antrenament cu public
Sursa foto: JEFF PACHOUD/

Reprezentativa feminină a ţării noastre şi-a asigurat calificarea in sferturile de finală ale Mondialelor din Franţa, in urma victoriei cu 32-19 obţinută in faţa Spaniei. A fost cel mai bun joc al tricolorelor de la debutul acestei competiţii.


Reprezentativa feminină a ţării noastre şi-a asigurat calificarea in sferturile de finală ale Mondialelor din Franţa, in urma victoriei cu 32-19 obţinută in faţa Spaniei. A fost cel mai bun joc al tricolorelor de la debutul acestei competiţii.


Dacă pănă acum victoriile Romăniei s-au conturat greu, pe finaluri de meci, de data aceasta tricolorele ne-au scutit de emoţii, impunăndu-şi superioritatea incă din primele minute. Portarul Luminiţa Dinu a prins din nou o zi excepţională, apărarea a stopat orice tentativă ofensivă a ibericelor, iar contraatacul s-a dovedit o armă ucigătoare, astfel că la pauză Romănia conducea cu 19-6.


EXPERIMENT. La reluare, antrenorul Gheorghe Tadici le-a odihnit pe titulare şi chiar şi-a permis să facă experimente, folosind jucătoarele pe alte posturi decăt sunt obişnuite, consecinţa fiind că timp de 12 minute echipa noastră nu a mai reuşit să inscrie. Apoi lucrurile au intrat pe un făgaş normal, scorul final, de 32-19, fiind cel mai mare inregistrat pănă acum in faza a doua a turneului. Golurile Romăniei au fost inscrise de Gălcă (8), Nechita (5), Maier (5), Neagu (4), Brădeanu (3), Lecuşanu (3), Ivan (2), Gatzel (1) şi Vădineanu (1).


PROGRES. Romănia a rămas singura echipă cu punctaj maxim in grupa principală II pentru că, intr-un alt joc, Germania şi Ungaria au terminat nedecis, 30-30. Aseară tricolorele au jucat cu Ungaria, iar măine intălnesc Germania. Două meciuri foarte importante, pentru că o clasare pe locul unu sau doi ar face ca in sferturile de finală să evităm Norvegia şi Rusia, care sunt de departe cele mai periculoase echipe din cealaltă grupă. "Noi ne propunem victorii in toate meciurile. Nu mă interesează speculaţiile vizavi de rezultate, mă interesează in mod special ca echipa să mai crească in ceea ce priveşte jocul. Mai sunt resurse, cred că am ajuns la 70-75 la sută din potenţial, deci trebuie să mai facem un salt. Nu puteam să intrăm in Campionatul Mondial cu o formă sportivă maximă şi ne dorim ca in perioada următoare să mai creştem din punct de vedere al jocului, atăt in atac, căt şi in apărare", a spus Gheorghe Tadici.


Clarificări

Deşi mai sunt destule meciuri de disputat, se cunosc deja şase din cele opt echipe care vor evolua in sferturile de finală. In grupa principală II lider este Romănia, cu 6 puncte, urmată de Germania (5p), Ungaria (4p), Coreea de Sud (2p), Spania (1p) şi Polonia (0p). Primele trei sunt deja calificate, iar Coreea de Sud este favorită pentru ocuparea locului 4. In grupa I conduce Norvegia (6p), urmată de Rusia, Franţa şi Angola (căte 4p), Croaţia şi Macedonia (căte 0p). Dacă Norvegia, Rusia şi Franţa au scăpat de griji, Angola trebuie să nu piardă in faţa Macedoniei pentru a fi sigură de prezenţa intre cele mai bune opt echipe ale lumii. In această grupă s-a disputat şi marele derby dintre Norvegia şi Rusia, scandinavele impunăndu-se cu 22-21.

×
Subiecte în articol: sport