x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CM Handbal - In drumul spre finală stă Rusia

CM Handbal - In drumul spre finală stă Rusia

15 Dec 2007   •   00:00
CM Handbal - In drumul spre finală stă Rusia
Sursa foto: FRANCK FIFE/

La capătul unui meci dramatic, Romănia şi-a asigurat prezenţa in semifinalele competiţiei, trecănd de Franţa, ţara gazdă, după două runde de prelungiri. Va intălni azi Rusia, intr-o reeditare a finalei ediţiei trecute, de la ora 16:00, in direct la TVR 1.Â

Victorioase cu 34-31 in faţa Franţei, după un meci care a necesitat patru reprize de prelungiri, handbalistele tricolore s-au calificat in penultimul act al CM. Astăzi, de la ora 16:00 (in direct la TVR 1), Romănia se bate cu Rusia pentru un loc in marea finală.

La finalul celui mai dramatic joc al acestui turneu, in care tensiunea a atins cote paroxistice, fetele noastre au dat frău liber bucuriei, incingănd hora romănească in Sala Sporturilor de la Paris-Bercy. "Toată echipa s-a dăruit admirabil, a dovedit un spirit de luptă extraordinar. Astăzi s-a văzut forţa grupului. Mă bucur că Neagu şi Vădineanu au confirmat. Ele sunt viitorul handbalului romănesc", a declarat antrenorul Gheorghe Tadici. In tabăra gazdelor, decepţia a fost uriaşă, insă tehnicianul Olivier Krumbholz a avut puterea să fie obiectiv. "Această extraordinară jucătoare, Cristina Neagu, ne-a făcut să pierdem. Ea a bulversat tot sistemul nostru defensiv", a spus omul de care se leagă toate succesele Franţei din ultimii ani. Prin această victorie, Romănia şi-a indeplinit obiectivul clasării pe locurile 1-4, insă toată lumea se găndeşte deja la medalii. In plus, ne-am căştigat dreptul de a organiza in martie unul dintre turneele de calificare la JO. Acum urmează confruntarea cu Rusia, in fapt reeditarea finalei din 2005, pe care am pierdut-o la Sankt Petersburg. "Ne dorim enorm victoria. Va fi mai dificil, pentru că vorbim despre campioana mondială, o echipă foarte solidă, dar ne-am făcut deja o strategie. Principala mea preocupare este recuperarea jucătoarelor", a spus Tadici.

ADVERSAR. Rusia s-a calificat in semifinale după ce a invins Ungaria cu 36-35. Echipa lui Evgheni Trefilov este alcătuită pe scheletul formaţiilor Zvezda Zvenigorod şi Lada Togliatti, pe care Oltchim le-a invins in această toamnă in Supercupa Europei. Ultimele meciuri directe au fost căştigate de fiecare dată de Rusia: 28-23 in finala Campionatului Mondial din 2005, 29-28 in finala Cupei Mondiale din 2006 şi 35-32 la Cupa Panoniei, anul acesta. Cealaltă semifinală va opune echipele Norvegiei (35-24 cu Coreeea de Sud) şi Germaniei (36-33 cu Angola).

vlad.ionescu@jurnalul.ro

Program

Astăzi, semifinale

16:00 Romănia - Rusia

18:30 Norvegia - Germania

Măine

15:00 Finala mică

17:30 Finala mare

×
Subiecte în articol: sport Rusia