x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CM Handbal - Romania, in semifinale

CM Handbal - Romania, in semifinale

14 Dec 2005   •   00:00
CM Handbal - Romania, in semifinale

Echipa noastra s-a calificat in semifinalele CM de handbal feminin dupa victoria clara de ieri, 37-26 cu Germania.

Romania si-a asigurat prezenta in penultimul act al Campionatului Mondial din Rusia dupa victoria categorica obtinuta aseara in fata puternicei reprezentative a Germaniei, scor 37-26 (20-14).

DIFERENTA. Dupa un inceput echilibrat, in care cele doua formatii au mers cap la cap pana la 9-9, echipa antrenata de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi s-a distantat spre sfarsitul primei parti, dupa un timp lung de ineficacitate a nemtoaicelor. Perioada buna a romancelor s-a extins si la inceputul partii a doua, cand s-a stabilit un avans de zece goluri. De fapt, tricolorele au mentinut pe intreaga durata a reprizei secunde un avantaj de cel putin opt goluri, gratie paradelor portaritei Luminita Hutupan-Dinu si a golurilor marcate in special de Valentina Ardean-Elisei (12 reusite) si Steluta Lazar-Luca (6 reusite).

PAUZA. Astazi este din nou zi de pauza la CM, urmatorul meci al nationalei noastre, ultimul dinaintea semifinalelor, urmand a avea loc maine, impotriva Danemarcei. Partida va fi transmisa in direct de TVR 2, cu incepere de la ora 20:00. Romania are nevoie de cel putin un rezultat de egalitate in fata campioanei olimpice pentru a-si adjudeca primul loc in grupa II semifinala si pentru a evita o confruntare cu echipa tarii-gazda, Rusia, in penultimul act.

CUPE EUROPENE
HCM Constanta va juca in sferturile de finala ale Cupei Cupelor cu echipa daneza Skjern Handball. De asemenea, Steaua va intalni, in sferturile Challenge Cup, pe Vardar Skopje, care a eliminat in turul trei pe Uztel Ploiesti. "Poate ar fi fost mai accesibile adversare din Portugalia sau Elvetia. Macedonenii sunt rai, dar macar vom avea informatii despre ei, pentru ca au jucat cu Uztel Ploiesti in tururile anterioare", a declarat antrenorul Stelei, Vasile Stanga. Echipele noastre vor juca prima mansa in deplasare, la 25 sau 26 februarie, urmand ca returul sa-l dispute pe teren propriu, la 3 sau 4 martie.

×
Subiecte în articol: sport