x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Continuă războiul

Continuă războiul

de Mihai Igirosanu    |    20 Apr 2008   •   00:00
Continuă războiul

Cele două candidate la titlu au bifat cîte trei puncte în etapa din acest week-end, impunîndu-se în deplasările de la Arad şi, respectiv Galaţi.

LUPTA PENTRU TITLU - Steaua şi CFR s-au impus la Galaţi şi Arad


Cele două candidate la titlu au bifat cîte trei puncte în etapa din acest week-end, impunîndu-se în deplasările de la Arad şi, respectiv Galaţi.

În faţa a peste 10.000 de oameni, care au umplut pînă la refuz arena din Galaţi, Steaua a tranşat greu un meci în care gălăţenii lui Petre Grigoraş au încercat din răsputeri să-i oprească din marşul către cel de-al 24-lea titlu. De partea cealaltă, la Arad, echipa gazdă, deja condamnată la retrogradare, nu a contat în faţa celor de la CFR Cluj, care s-au impus lejer, cu 3-0. 

 

DIFICIL. Omul decisiv pentru roş-albaştri a fost Mihăiţă Pleşan, aruncat tîrziu în luptă de antrenorul Marius Lăcătuş. Mijlocaşul s-a aflat la locul potrivit după un corner al lui Neaga şi o recentrare a lui Dorin Goian. Victoria menţine Steaua pe prima poziţie, trupa din Ghencea pregătindu-se acum pentru confruntarea de marţea viitoare, din Ghencea, contra Politehnicii Timişoara. În ciuda sfaturilor primite de la selecţionerul Victor Piţurcă, Mirel Rădoi, căpitanul Stelei, a forţat, evoluînd pe toată durata meciului de la Galaţi. De partea cealaltă, la Oţelul, Janos Szekely a suferit o recidivă a unei accidentări mai vechi, fiind nevoit să părăsească gazonul în minutul 20. După marcarea unicului gol, fără ghinionistul Szekely, fără Emil Jula şi Ciprian Deac, schimbaţi pentru a conserva rezultatul, Oţelul nu a mai putut ameninţa serios poarta columbianului Robinson Zapata.

 

LEJER. Începută mai devreme, confruntarea de la Arad nu a avut istoric, iar clujenii au trecut în marş forţat de o echipă blazată şi incapabilă de reacţie. Din minutul 73 UTA a jucat cu numai 8 oameni în cîmp. După eliminarea lui Buican în minutul 60, Roszel a fost faultat în minutul 73 de Tony, a primit îngrijiri medicale timp de două minute, dar nu a mai putut continua meciul. Cum toate că cele 3 înlocuiri permise de regulament fuseseră efectuate de antrenorul Ronald Naghy, arădenii au fost nevoiti să termine partida cu doi oameni mai puţin decît adversarii din Cluj. “Îmi pare rău pentru UTA. Au demonstrat că vor să joace însă noi am intrat foarte motivaţi pe teren şi nu le-am lăsat nici o şansă. Am lăsat-o mai uşor după ce am preluat conducerea pentru că ne aşteaptă meciuri grele. Sper ca Steaua să piardă puncte, cu tot respectul pentru jucătorii de acolo. Eu cred că noi putem cîştiga toate meciurile pînă la final. Dacă Steaua reuşeşte să cîştige tot pînă la final înseamnă că au fost buni şi merită titlul”, a declarat, după meci, fundaşul CFR-ului, Toni. 

 

×
Subiecte în articol: sport