x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Control antidoping inainte de plecare

Control antidoping inainte de plecare

09 Iul 2004   •   00:00

Cu exact o luna inainte de plecarea spre cea mai importanta competitie a planetei, Comitetul Olimpic Roman a aprobat componenta delegatiei Romaniei.

FLORIN GONGU

Romania va merge la Atena cu 112 sportivi calificati la Jocurile Olimpice. Cu toate acestea, in delegatie se vor afla 129 de sportivi, fiind incluse si rezervele la unele discipline.

OFICIALI. In cadrul lotului care se va deplasa la Olimpiada se vor afla, conform sistemului stabilit de organizatori, si 59 de oficiali cu drept de sedere in satul olimpic, si inca 4 oficiali aditionali. Fata de editiile precedente, CIO a stabilit o regula prin care se pot face inlocuiri de competitori, dar numai din motive obiective. Inlocuitorii trebuie sa fi fost acreditati pana la 28 aprilie.

DOPING. Pentru a se evita situatiile neplacute, intreaga delegatie de sportivi a Romaniei va fi testata antidoping inainte de deplasarea spre Atena, a anuntat Dan Popper, secretarul general al COR. Plecarea sportivilor este prevazuta in mai multe transe, prima, de 70 de persoane, fiind pe 7 august. Prezentarea echipamentului si a costumului oficial al delegatiei Romaniei la Atena va avea loc pe 15 iulie, la Izvorani. "Purtatorul de drapel va fi anuntat in timp util si va fi selectat pe merit", a precizat Tiriac.

CASA ROMANIA

Presedintele ANS, Octavian Morariu, a anuntat ca Guvernul a alocat 130.000 de euro pentru amenajarea Casei Romania intr-un imobil din Atena. "Va fi locul de intalnire pentru sportivi, media, partenerii COR, oameni de afaceri, diaspora", a spus Morariu. Deschiderea oficiala a casei este pe 12 august, urmand sa fie inchisa pe 30 august. Conform demnitarului, spatiul este destul de restrans, astfel ca nu pot fi gazduite concomitent in interior mai mult de 70 de persoane.

OBIECTIV: DEMNITATE

Presedintele COR, Ion Tiriac, nu a dezvaluit sumele cu care vor fi premiate medaliile, spunand doar ca "vom da atat cat putem da, conform legilor, in conditiile in care avem si noi bani". Tiriac nu a precizat nici obiectivul romanilor la aceasta editie. "Avem cateva sporturi unde dam lectii de o viata. Sunt lupte cu miimile de secunda. Important e sa fim in forma la momentul respectiv. Sa speram ca vom avea o comportare demna, asta e obiectivul meu. Sa dea Domnul sa venim fericiti acasa".

GREVE

Guvernul grec se confrunta cu mari probleme inaintea Jocurilor Olimpice pe care Atena le va gazdui in perioada 13-29 august. Elenii de rand nu sunt prea impresionati de faptul ca tara lor va gazdui cea mai importanta competitie din lume, asa ca nu au de gand ca pe perioada intrecerii sa faca munca voluntara. Circa 11.000 de angajati in transportul public din capitala Greciei au incetat ieri lucrul timp de 6 ore, intre 11:00 si 17:00, solicitand prime pe durata Olimpiadei. In timpul grevei, toate autobuzele, troleibuzele si garniturile de metrou au ramas in depouri. Avand in vedere ca pe perioada desfasurarii competitiei transportul public atenian va functiona 24 de ore din 24, lucratorii din acest domeniu considera necesar ca munca lor peste program sa fie rasplatita. Lucratorii din transporturi nu sunt singurii care au recurs la asemenea metode. Angajatii din domeniul turismului, medicii si o parte din functionarii publici au solicitat si ei bonusuri pe durata Olimpiadei.
×
Subiecte în articol: sport