x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cortacero face business online la Dinamo, dar fără internet 

Cortacero face business online la Dinamo, dar fără internet 

de Adi Munteanu    |    07 Ian 2021   •   10:54
Cortacero face business online la Dinamo, dar fără internet 

Nimic din ce au promis spaniolii nu a fost dus la îndeplinire. Nici măcar nu a fost demarat vreun plan. Aducerea gratis a unor jucători second-hand, însă pe salarii uriașe, nesusținute de un buget aferent, nu poate fi considerat un plan de salvare, ci mai degrabă unul de falimentare.

 

Întorcându-ne puțin în timp, cu doar șase luni, ne amintim ce promisiuni pompoase au fost făcute la preluarea clubului Dinamo de către spaniolii lui Pablo Cortacero. Buget halucinant pentru Liga 1, de peste 30 de milioane de euro, lupta la titlul de campioană, Champions League, organizare ca la cluburile mari din Spania. „Dinamo va fi Real Madridul României. Vom readuce echipa acolo unde îi este locul: în elită”, se bătea cu pumnii-n piept Cortacero în vară, la celebra conferință de presă de la Săftica, unde, în fundal, se vedea dezordinea unui club neîngrijit de ani buni. Apoi, cu aducerea lui Cosmin Contra ca garant al proiectului nu au făcut decât să tragă o cortină de fum în spatele căreia nu se afla decât un adevăr găunos descoperit însă târziu: spaniolii nu aveau puterea financiară cu care să susțină nimic din ceea ce promiseseră. Oamenii de fotbal, fostele glorii, jucătorii și suporterii își frecau în luna august mâinile de bucurie. Optimismul era la cote mari și se vedeau chiar grupele Champions League. 

Unde e profesorul de română

Primul semn ale neseriozității spaniolilor a apărut la cea mai ieftină promisiune din lunga listă: angajarea unui profesor de limba română pentru jucătorii străini. Profesoara contactată a fost o singură dată sunată și i s-au promis 2.500 de lei pe lună. Urma să se întâmple o întâlnire pentru cunoașterea jucătorilor, semnarea unui contract și stabilirea programului de meditații. Nimic nu s-a mai petrecut după acel singur telefon. Întrebat de ce nu a mai venit promisul profesor de limba română, directorul Dorin Șerdean a răspuns că respectiva doamnă nu și-a făcut singură testul COVID, deși se convenise, telefonic, că Dinamo se va ocupa de treaba asta. 

Șerdean, devenit inamicul nr. 1

Suporterii au răsuflat ușurați în urmă cu trei luni, când a plecat Bogdan Bălănescu, considerat groparul clubului. Înlocuirea acestuia cu spaniolul Alex Couto Lago a fost privită cu ochi buni de fani. A urmat ascensiunea lui Dorin Șerdean, omul de încredere al lui Cortacero, care și ea a fost privită cu încredere de suporterii din programul DDB. Doar că lucrurile au luat-o razna când Șerdean a insultat suporterii, singurii care au adus bani în club, făcându-i „doar o mână de admiratori dintr-o masă de milioane de dinamoviști”. Într-un comunicat al DDB, suporterii-acționari au cerut categoric concedierea lui Șerdean. Răspunsul președintelui a fost același: „Sunt doar câțiva care cer asta. Marea masă a dinamoviștilor vor să rămân”

„Probabil că n-are bani nici să-și plătească netul”

În ultima perioadă fanii, jucători sau mebri ai staffului tehnic, au trimis sute de e-mailuri, mesaje pe WhatsApp sau pe Facebook, însă Cortacero nu a răspuns la niciunul. „Nici măcar «seen» nu am văzut. E ca și cum nu ar avea acces internet. Este clar că nu a citit nimic din ce i-am scris. Ori n-are bani să-și plătească internetul, ori nu dă doi bani pe noi. Probabil că e vorba și de una, și de alta”, a comunicat boardul DDB.

Don Pablo ar căuta să vândă

Singura informație „scăpată” după ședința acționarilor din decembrie, în care Cortacero a propus majorarea capitalului, este că spaniolul ar avea o ofertă să vândă altcuiva cele 72% din acțiunile clubului. Suporterii nu cred însă nici acest lucru, pe care-l consideră un zvon lansat chiar de oamenii din jurul lui Cortacero, în special de Dorin Șerdean. „Este praf în ochi, ca să existe o justificare că nu vor intra banii nici săptămâna asta. E o diversiune și nimic mai mult”, spun fanii din DDB.

 

×