x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cristi Chivu încă e valid

Cristi Chivu încă e valid

de Dragos Stoica    |    10 Mai 2008   •   00:00
Cristi Chivu încă e valid

Deşi iniţial s-a crezut că i-a sărit din nou umărul în meciul pe care Inter l-a cîştigat cu 2-0 pe terenul lui Lazio, Cristi Chivu a acuzat o problemă la claviculă, urmînd să revină azi la antrenamente.

Deşi iniţial s-a crezut că i-a sărit din nou umărul în meciul pe care Inter l-a cîştigat cu 2-0 pe terenul lui Lazio, Cristi Chivu a acuzat o problemă la claviculă, urmînd să revină azi la antrenamente.

 

 

Cu mai puţin de o lună înaintea primului meci de la Euro, contra Italiei, situaţia medicală a lui Cristi Chivu ţine cu sufletul la gură o ţară întreagă. Miercuri seară, căpitanul echipei naţionale a ieşit de pe teren în repriza secundă a partidei Lazio – Inter, scor 0-2, după ce fundaşul a căzut pe acelaşi umăr care îi cauzează probleme grave de cîteva luni şi a primit îngrijiri pe gazon timp de mai multe minute.

 

 

ALARMĂ FALSĂ. Deşi fotbalistul a făcut un semn către banca de rezerve în momentul substituirii, care ar fi sugerat faptul că sezonul este încheiat pentru el, lucrurile nu sînt atît de grave. Conform selecţionerului Victor Piţurcă, Chivu nu s-a lovit de vechea problemă, ci s-a accidentat la claviculă, urmînd ca de azi să reintre în programul normal al lui Inter. “Nu mă îngrijorează situaţia lui Chivu, deoarece Cristi nu s-a accidentat grav. Din fericire, nu e vorba de umărul acela sensibil. Au fost făcute toate examinările necesare şi s-a dovedit că este vorba de o contuzie mai puternică la claviculă, pentru ameliorarea căreia este nevoie de două zile de pauză şi atît”, a declarat selecţionerul. În altă ordine de idei, Piţurcă a taxat dur afirmaţiile patronului lui CFR Cluj, Arpad Paszkany, care a spus că Panin şi Trică ar trebui convocaţi în lotul pentru Euro, pe motiv că jucătorii din campionatul intern chemaţi pînă în prezent la lot nu s-ar situa valoric peste cei doi ardeleni: “Pe mine nu mă interesează ce spun oameni ca domnul Paszkany, care nu au nimic în comun cu fotbalul, chiar dacă sînt patroni. Pînă la urmă, aceştia îşi văd interesul lor, fiecare este interesat numai de jucătorii săi”.

 

dragos.stoica@jurnalul.ro

 

 

 

Dublă România – Portugalia la U21

 

 

Emil Săndoi a anunţat ieri lotul pe care se va baza pentru cele două meciuri pe care reprezentativa de tineret a României le va susţine contra selecţionatei similare a Portugaliei. Cei 20 de fotbalişti convocaţi sînt: Pantilimon (“Poli” Timişoara), Bucuroiu (Udinese) – portari, Homei (“Poli” Iaşi), Ninu (Gloria Buzău), Luchin (“Poli” Timişoara), Tudose (Gloria Buzău), Mardare (FC Vaslui), Latovlevici (“Poli” Timişoara), Sepsi (Benfica), Ropotan (Dinamo), Bicfalvi (Gloria Buzău), Cr. Tănase (FC Piteşti), Torje (Dinamo), Ochiroşii (Steaua), Bogdan Stancu (Unirea Urziceni), Gîngioveanu (Univ. Craiova), Sburlea (FC Braşov), Chiacu (Dacia Mioveni), Cigan (Gallipoli Calcio), Pătraşcu (Farul). Primul meci va avea loc marţi, 13 mai, de la ora 19:00, la Alcains, în timp ce a doua întîlnire se va disputa joi, 15 mai, pe stadionul din Castelo Branco.

 

 

 

 

 

Donadoni şi-a stabilit lotul

 

 

Potrivit presei italiene, selecţionerul Roberto Donadoni s-ar fi decis în privinţa celor 23 de jucători care vor forma lotul adversarei naţionalei României din grupa C. Conform cotidianului Corriere dello Sport, aceştia sînt: Buffon (Juventus), Amelia (Livorno), Toldo (Inter Milano) – portari, Panucci (AS Roma), Massimo Oddo (AC Milan), Cannavaro (Real Madrid), Materazzi (Inter Milano), Barzagli (Palermo), Chiellini (Juventus), Zambrotta (Barcelona), Grosso (Olympique Lyon), Gattuso (AC Milan), Pirlo (AC Milan), Ambrosini (AC Milan), De Rossi (AS Roma), Perrotta (AS Roma), Aquilani (AS Roma), Camoranesi (Juventus), Alessandro Del Piero (Juventus), Borriello (Genoa), Antonio Di Natale (Udinese), Quagliarella (Udinese), Luca Toni (Bayern München). Reprezentativa României va juca împotriva campioanei mondiale la 13 iunie, la Zürich.

×
Subiecte în articol: sport