x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Africii / Maine incep "sferturile"

Cupa Africii / Maine incep "sferturile"

02 Feb 2006   •   00:00

Cea mai importanta competitie de pe continentul "negru", gazduita de Egipt, va programa incepand de maine sferturile de finala. Marti seara s-au stabilit si ultimele doua echipe calificate, Nigeria si Senegal.

SURPRIZA. Cele doua s-au intalnit in meci direct, "vulturii verzi" impunandu-se cu 2-1, printr-o "dubla" realizata de atacantul lui Inter, Obafemi Martins, dupa un meci de infract. La aceeasi ora, Zimbabwe a realizat o uriasa surpriza, invingand cu acelasi scor reprezentativa Ghanei, echipa calificata la CM 2006.

DERBY-URI. Maine, de la ora 15:00, Guineea va intalni Senegalul, iar de la ora 19:00, tara-gazda, Egipt, va da piept cu surprinzatoarea RD Congo. Sambata vor avea loc doua meciuri de foc, cele mai asteptate la Cupa Africii. Dupa-amiaza, Nigeria va infrunta campioana en-titre, Tunisia, care in ultimul meci si-a menajat toate vedetele. In fine, partida Camerun - Coasta de Fildes va prilejui o confruntare intre marile vedete ale viitoarelor adversare din Liga Campionilor, Barcelona si Chelsea, Samuel Eto’o si Didier Drogba.

TED, DEMIS
Ieri, imediat dupa revenirea delegatiei Africii de Sud de la Cupa Africii, selectionerul roman Ted Dumitru a fost demis de conducerea Federatiei de la Johannesburg. Motivele principale au fost neindeplinirea obiectivului, calificarea in sferturi si prestatia foarte slaba a echipei, care nu a marcat nici un gol in cele trei meciuri din faza grupelor. La sosirea in Capitala, sud-africanii au avut nevoie de protectia politiei pentru a scapa de furia suporterilor nemultumiti.

×
Subiecte în articol: sport