x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Davis - 1-1, dupa prima zi

Cupa Davis - 1-1, dupa prima zi

de Mihai Igirosanu    |    16 Iul 2005   •   00:00
Cupa Davis - 1-1, dupa prima zi

In disputa cu Croatia, Pavel (foto) a reusit o victorie dramatica, in fata lui Ancici, invingandu-l cu 3-2. In al doilea meci al zilei, Hanescu a cedat in fata lui Ljubicici cu 0-3. Azi, de la 16:00, se joaca la "dublu".

Croatia si Romania sunt egale dupa prima zi a intalnirii din sferturile de finala ale Cupei Davis. Andrei Pavel l-a invins pe Mario Ancici, cu 1-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-4, iar Victor Hanescu a fost depasit clar de Ivan Ljubicici, 3-6, 2-6, 6-7 (3).

Rezultatul dupa prima zi a confruntarii de la Split a fost cel anticipat joi, dupa tragerea la sorti, de liderul echipei noastre, Andrei Pavel. Meciul echipelor de dublu va avea loc astazi, incepand cu ora 16:00, fiind transmis in direct de TVR 1.

REVENIRE. Constanteanul a intrat primul in arena. A inceput incredibil de slab meciul cu al doilea jucator croat, Mario Ancici, care dupa mai putin de o ora conducea cu 6-1 si 3-1. "In acele clipe ma simteam ca un puisor. Serviciile lui erau ca din tun si nu puteam riposta", a dezvaluit Pavel. El s-a ridicat extraordinar din genunchi, intorcand soarta setului secund si castigandu-l cu 6-4. Ancici si-a adjudecat al treilea set, 6-4, dar le-a cedat complet pe urmatoarele doua in fata experimentatului si extraordinarului luptator Andrei Pavel. Romanul s-a impus dupa fix 3 ore si 42 de minute de la prima minge. "E bine ca mi-am revenit la timp. Ma bucur ca am facut o pregatire fizica foarte buna in ultimul timp. N-am simtit deloc oboseala sau dureri", a concluzionat Pavel.

SPULBERAT. In meciul al doilea, tenismanul numarul 1 al Croatiei, bosniacul naturalizat Ivan Ljubicici, l-a executat rapid pe Victor Hanescu, scor 6-3, 6-2, 7-6 (3), facand legea in fata unui Hanescu lent si neinspirat, in mai putin de doua ore.

ATMOSFERA CUMINTE
Tribunele salii din Split au fost pe jumatate goale, desi cu o zi inainte jucatorii nostri se temeau de o atmosfera ostila. Surprinzator, gazdele nu au beneficiat de o galerie organizata, grupul de sustinatori romani dominand in majoritatea timpului fondul sonor. Multi dintre cei aproximativ 100 de fani au sosit din tara, la mijlocul saptamanii, printr-o excursie organizata de tatal lui Andrei Pavel, Gheorghe. Toti suporterii echipei de Cupa Davis ai Romaniei au fost imbracati in galben. Gazdele au motivat numarul relativ mic de spectatori si aportul prea scazut al acestora prin faptul ca aseara, la Split, a avut loc prima mansa a Supercupei Croatiei la fotbal, dintre Hajduk si Rijeka, iar multi fani au preferat sa sustina echipa locala.

×
Subiecte în articol: sport