x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Davis: Nastase crede in Pavel

Cupa Davis: Nastase crede in Pavel

de Vlad Ionescu    |    08 Feb 2007   •   00:00
Cupa Davis: Nastase crede in Pavel

Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase, a plecat ieri la Paris si va fi prezent la meciul Franta - Romania, din primul tur al Grupei Mondiale, care va incepe maine, la Clermont-Ferrand.

Fostul mare jucator, care a fost partas la singura victorie romaneasca asupra "cocosilor" (3-2, in 1974), nu va participa insa la tragerea la sorti de astazi, care are loc la ora 14:00, deoarece trebuie sa onoreze o actiune a federatiei din Hexagon, cu ocazia Openului "Gaz de France".

SPERANTA. Rezervat in pronosticuri, Nastase stie ca Romania porneste cu sansa a doua, dar spune ca in tenis, mai ales in Cupa Davis, se pot intampla si minuni. "Este clar ca Franta este favorita, dar noi mergem sa jucam si, pana la urma, totul se va decide pe teren. Francezii pot face oricand doua echipe, in timp ce noi ne chinuim sa alcatuim una. Victor Hanescu a fost accidentat o lunga perioada, iar Andrei Pavel nu a avut un inceput de an prea grozav. Oricum, Andrei ramane omul nostru numarul unu", este de parere presedintele FRT. Mai mult ca sigur, antrenorii nostri, Florin Segarceanu si Adrian Marcu, vor miza la simplu pe Pavel si pe Hanescu, iar la dublu, partenerul lui Horia Tecau va fi ales intre Pavel si Florin Mergea.

ADVERSARI. In tabara gazdelor, capitanul-nejucator Guy Forget se declara satisfacut de faptul ca suprafata de joc, taraflex, este una foarte rapida, ceea ce ii avantajeaza pe jucatorii sai. "Romanii sunt uneori mult mai periculosi pe zgura. Imi place sa cred, insa, ca noi vom castiga datorita valorii, si nu din cauza slabiciunii adversarilor", a declarat Forget. Cele mai mari sanse de a juca la simplu le au Richard Gasquet si Sebastien Grosjean, iar Michael Llodra si Arnaud Clement vor evolua la dublu.

SCEPTIC
"Dupa parerea mea, Andrei Pavel nu ar trebui sa joace la dublu, unde nu avem nici o sansa in fata francezilor. Cel mai bine ar fi ca el sa se concentreze doar pentru meciurile de simplu"
Ilie Nastase
presedinte FR Tenis

DEZECHILIBRAT
Intalnirea Franta - Romania pare a fi cea mai dezechilibrata dintre toate cele opt programate in primul tur al Grupei Mondiale. In timp ce toti jucatorii francezi se situeaza intre cei mai buni 100 de tenismeni ai lumii, Andrei Pavel, cel mai bine clasat dintre ai nostri, ocupa locul 118. La casele de pariuri, Romania este vazuta cu cele mai mici sanse de a castiga trofeul dintre toate cele 16 tari aflate in grupa de elita a Cupei Davis, cu o cota de 251 la 1, in timp ce adversara noastra are o cota de 16 la 1. Intalnirea Franta - Romania va fi transmisa in cele trei zile, in direct, de catre TVR 1.
×
Subiecte în articol: sport pavel