x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CUPA DAVIS: Pavel - Ancici, primii

CUPA DAVIS: Pavel - Ancici, primii

15 Iul 2005   •   00:00
CUPA DAVIS: Pavel  -  Ancici, primii

La Split a avut loc ieri tragerea la sorti a intalnirii Croatia - Romania, din sferturile de finala ale Cupei Davis. Meciul de deschidere are loc azi, de la ora 15:00.

Ceremonia tragerii la sorti s-a desfasurat la "Vila Dalmatia", fosta resedinta de vara a dictatorului Iosip Broz Tito, liderul fostului stat iugoslav. Operatiunea a fost efectuata de primarul Splitului, Zvonimir Puljici, ajutat de Stefan Fransson, directorul turneului de la Roland Garros.

REACTII. "Am simtit ca voi juca primul. Chiar am facut pariu cu antrenorul Adrian Marcu ca voi evolua in meciul de intrare", a declarat Pavel. La randul sau, Victor Hanescu a spus: "Discutasem cu Adrian Marcu si i-am spus ca pentru Romania ar fi mai bine sa joc al doilea. Chestiune de presiune, de public, dar mai ales de experienta".

CELEBRITATE. La ceremonie a asistat si Ilie Nastase, presedintele FR Tenis fiind in centrul atentiei. Fostii mari jucatori croati prezenti la "Vila Dalmatia" si-au etalat putinele cunostiinte de limba romana, recunoscand ca au fost invatati de Nastase. Miercuri seara, "Nasty" s-a antrenat cu Andrei Pavel. "Sunt pregatit sa intru pe teren daca este nevoie, cu toate ca nu mai sunt in stare sa o bat nici pe fiica mea", a glumit Nastase. Fetita sa, Alessia, implineste 2 ani in august.

TRADITIE. Daca Andrei Pavel si Mario Ancici se vor intalni prima oara, Ivan Ljubicici il conduce pe Victor Hanescu cu 4-0. Ultimele doua intalniri s-au disputat in acest an, la Nottingham (pe iarba) si la Marseille (in sala). Hanescu si Ancici s-au infruntat o singura data, cand croatul a izbandit, iar Ljubicici are 2-1 in fata lui Pavel.

ATMOSFERA
Tenismanii romani trebuie sa se astepte la o atmosfera ostila din partea suporterilor croati. Sala "Dvorana" are 5.000 de locuri si va fi umpluta la capacitate maxima. Conform jurnalistilor croati, la meciuri sunt asteptati si fanaticii sustinatori ai echipei de fotbal Hajduk Split, care nu rateaza nici o confruntare de Cupa Davis gazduita de orasul lor. Acestia sunt implicati an de an in incidente violente. In 2003, dupa un meci pierdut de Hajduk, ei s-au deplasat la stadion, au sapat 20 de gropi in gazon, anuntand prin bannere ca acestea reprezinta mormintele jucatorilor care au fost infranti. "Croatii or sa creeze o atmosfera incendiara si asta ar putea sa influenteze arbitrajul. Sper ca arbitrii sa reziste presiunii", a declarat Andrei Pavel.

PROGRAM
Astazi - ora 15:00
  • Ancici - Pavel
  • Ljubicici - Hanescu Sambata - ora 16:00
  • Ancici/Ljubicici - Pavel/Trifu Duminica - ora 15:00
  • Ljubicici - Pavel
  • Ancici - Hanescu
  • ×
    Subiecte în articol: sport pavel