x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Mondiala la Pescuit de crap pe Sarulesti

Cupa Mondiala la Pescuit de crap pe Sarulesti

15 Sep 2004   •   00:00

Tara noastra va gazdui, in perioada 19-24 septembrie, a III-a editie a "Cupei Mondiale la Pescuit la Crap", gazda urmand a fi lacul Sarulesti. Competitia este organizata de AVPS Zimbru si DEESSE Sport Elvetia, iar cotidianul Jurnalul National este principalul partener media.

DANIEL STAN

RECORDURI. Vor participa pescari din peste 20 de tari, printre care Italia, Elvetia, Franta, Rusia, Ungaria, Ucraina, Bulgaria, Romania, si, in premiera absoluta, Japonia. "Dupa prima editie organizata in anul 1999, reactiile pozitive ne-au determinat sa organizam o noua editie, si in 2002, unde a fost batut recordul de participare. Nu in ultimul rand nu trebuie uitat faptul ca exista si doua recorduri mondiale ori faptul ca, din cei mai mari 10 crapi prinsi pe intreg globul, 8 au fost capturati la Sarulesti", a declarat presedintele AGVPS Zimbru, Robert Raduta.

PREMII. Premiile se vor ridica la peste 55.000 de euro. Castigatorul va incasa un cec de 24.000 de euro, locul II va fi premiat cu 16.000 de euro si locul III, cu 10.000 de euro. Organizatorii vor mai acorda un premiu special, in valoare de 5.000 de euro, celui care va prinde cel mai mare crap din concurs.

INVITATI. Presedintele COR, Ion Tiriac, prezent la anuntarea evenimentului, a precizat: "In acest lac exista ceva diferit fata de celelalte din lume. Este un lucru pe care il avem noi si nu altcineva. Din acest motiv trebuie sa profitam". Un alt invitat special, Mugur Mihaescu, a spus: "De la 3 ani pescuiesc. M-am saturat de babe mutilate, crime si violuri. Vreau sa vad si altceva, cum ar fi aceasta Cupa Mondiala".

CAMPIONI

Lacul Sarulesti mai este denumit "Jurassik Crap", "Raduta Lake", "Big Fish Mecca" si "Record Bay". Castigatorii ultimelor doua editii, neamtul Jurgen Becker si austriacul Kurt Grabmayer, vor fi prezenti si la a III-a editie. Cele doua recorduri mondiale stabilite la Sarulesti au fost realizate astfel: austriacul Christian Baldemeyer, in 1998, cu o captura de 37,27 kg, si anul trecut, cand neamtul Erich Unger a prins un crap de 34,64 kg.
×
Subiecte în articol: sport