x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa României - Event sau premieră

Cupa României - Event sau premieră

de Mihai Igirosanu    |    10 Mai 2008   •   00:00
Cupa României - Event sau premieră

Noua campioană a României, CFR Cluj, ar putea realiza eventul în această seară. Trupa lui Ioan Andone va trebui însă să treacă în finala programată de la ora 20:30 pe Stadionul Ceahlăul din Piatra-Neamţ de marea revelaţie a acestui sezon, Unirea Urziceni.

Noua campioană a României, CFR Cluj, ar putea realiza eventul în această seară. Trupa lui Ioan Andone va trebui însă să treacă în finala programată de la ora 20:30 pe Stadionul Ceahlăul din Piatra-Neamţ de marea revelaţie a acestui sezon, Unirea Urziceni.

 

 

Ultimul act al Cupei României vine pentru ardeleni la doar trei zile după finalul incendiar din Liga I, cînd CFR a reuşit să se încoroneze în urma unui război dur cu Steaua. Finala transmisă în direct de Antena 1 este un prilej istoric pentru cele două combatante de a smulge Capitalei şi cel de-al doilea trofeu major.

 

 

ONOARE. Antrenorul Unirii, Dan Petrescu, a avut numai cuvinte de laudă la adresa adversarilor de la CFR Cluj. “Vreau să felicit pe CFR pentru cîştigarea campionatului. E o onoare pentru noi să jucăm împotriva cîştigătoarei titlului. A doua menţiune pe care vreau să o fac se referă la echipa locală. Îmi pare rău că a retrogradat, speram să rămînă în Liga I, dar a fost acel autogol nefericit. Dacă toate echipele ar urma exemplul Unirii, la meciurile căreia nu au fost niciodată suspiciuni, n-ar fi butoane, interese şi speculaţii. Sper să audă cineva ce spun eu acum. Vreau să vă spun că nu mi se pare normal ca o echipă care cîştigă campionatul să mulţumească altora că au jucat corect. În România nu ar trebui să existe echipa a doua, a treia. Ar fi bine să dispară aceste concepte. Noi ne-am bătut cu toate echipele doar pe teren”, a spus Petrescu. De partea cealaltă, antrenorul lui CFR Cluj, Ioan Andone, a declarat că speră ca şi Steaua să reuşească să se califice din nou în grupele Ligii Campionilor. “Mi-aş dori ca la anul să avem două echipe în grupele Ligii Campionilor. Trebuie să muncim pentru asta, iar suporterilor nu trebuie să le dăm jigniri şi tot felul de declaraţii. După 15 ani am şansa de a juca în grupele Ligii. Am mai avut o dată o şansă, dar am dat de Manchester, o echipă prea puternică”, a completat Andone.

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

 

 

 

“Veteran”

 

 

Portarul Unirii, fostul internaţional Bogdan Stelea, este relaxat înaintea finalei. “Am avut norocul să trăiesc astfel de finale. Nu sînt sigur, dar cred că e a şaptea finală pe care o joc. Fiecare echipă o să dea totul pentru a cîştiga, însă pleacă cu aceleaşi şanse. Îmi doresc să mai joc un an, e posibil chiar la Urziceni. Tot timpul ne-am dorit să jucăm în cupele europene şi pentru asta am muncit. Se întîlnesc două dintre cele mai bune echipe din acest sezon. Nu m-am pregătit special pentru penalty-uri”, a spus Stelea. Căpitanul Unirii, George Galamaz, are ambiţii mari: “Ne dorim să cîştigăm Cupa României, pentru că nu vom şti cînd va mai juca Unirea Urziceni un meci cu trofeul pe masă. Întîlnim o echipă cu un moral excelent”.

×
Subiecte în articol: sport