x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CUPA UEFA / Avem adversari periculosi

CUPA UEFA / Avem adversari periculosi

de Mihai Igirosanu    |    30 Iul 2005   •   00:00
CUPA UEFA / Avem adversari periculosi

Dinamo si Rapid n-au avut parte de o tragere la sorti prea favorabila, adversarele lor, cipriotii de la Omonia Nicosia si macedonenii de la Vardar Skopje fiind considerate cele mai dificile de pe lista outsiderilor.

Celelalte echipe cu care Dinamo se putea intalni se mai aflau Lokomotiv Plovdiv (Bulgaria), Inker Zapresici (Croatia), APOEL Nicosia (Cipru) si FK Baskimi (Macedonia). De partea cealalta, Rapid putea juca impotriva unor echipe ca Rijeka (Croatia), Publikum, Domzale (ambele din Slovenia), Siroki (Bosnia) sau Vaduz (Liechtenstein).

Prima mansa din turul 2 preliminar al Cupei UEFA va avea loc pe 11 august, iar returul pe 25 august. Dinamo va trebui sa dispute prima mansa pe teren propriu, in vreme ce Rapid se va deplasa prima oara pe stadionul celor de la Vardar Skopje. In sezonul 1985-1986, Vardar a eliminat pe Dinamo.

PREZENTARE OMONIA SI VARDAR
Omonia Nicosia este una dintre cele trei echipe importante din Cipru, alaturi de Anorthosis si APOEL. A terminat campionatul pe locul 3, dupa cel mai slab sezon din ultimii ani. Vedetele echipei sunt atacantul Mguni, din Zimbabwe (golgeterul si cel mai iubit jucatori de catre fani), si grecul Vakouftsis, transferat recent de la Fiorentina. Omonia e cea mai titrata echipa cipriota, cu 19 titluri si 12 cupe. Fanii lor sunt recunoscuti drept fanatici, la meciurile importante asistand 20.000 de spectatori. Vardar este cea mai iubita si titrata echipa macedoneana. A terminat sezonul trecut pe locul 2. Antrenorul Vujadin Stanojkovici are la dispozitie un lot tanar, media de varsta fiind de 22-23 de ani. Capitan este "veteranul" Zarko Serafimovski (34 de ani). Vardar are patru "stranieri", doi sarbi si doi brazilieni, la fel ca si unul dintre secunzi.

×
Subiecte în articol: sport