x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - "Sageata" a ajuns in finala

Cupa UEFA - "Sageata" a ajuns in finala

06 Mai 2005   •   00:00

Sporting Lisabona s-a calificat in finala Cupei UEFA la capatul unui meci dramatic, marcand golul decisiv in ultimele secunde ale prelungirilor.

SANSA. Jucatorii lui Sporting au motive sa se bucure. S-au calificat in finala si vor juca in fata propriilor suporteri
Dupa 90 de minute de joc, olandezii de la AZ Alkmaar conduceau cu 2-1, acelasi rezultat care le-a adus victoria lusitanilor in tur. In minutul 109, Jaliens a inscris pentru formatia lui Co Adriaanse, dar Garcia a intors soarta calificarii intr-un final de cosmar.

MINUNE. Marius Niculae a intrat la Sporting in ultimele 15 minute ale jocului. "Este incredibil, este cea mai fericita zi de cand joc fotbal", a spus atacantul roman. Antrenorul "leilor", Jose Peseiro a declarat ca a crezut mereu in calificare, in timp ce tehnicianul olandezilor spune ca lusitanii au fost ajutati de divinitate. "In Portugalia exista miracolul de la Fatima. De acum inainte va exista si miracolul Garcia, care, in opinia mea, a inscris cu umarul, si nu cu capul. A fost mana lui Dumnezeu", a spus Adriaanse.

FINALA. Sporting va juca in finala Cupei UEFA la 18 mai, chiar la Lisabona, pe propriul stadion "Jose Alvalade", impotriva rusilor de la TSKA Moscova, care au trecut fara probleme de Parma. (Delia Gomoescu)

SEMIFINALE
  • Alkmaar - SPORTING 3-2 d.p. (in tur 1-2)
    Perez (’6), Huysegems (’78), Jaliens (’109)/Liedson (’45+1), Garcia (’120+1)
  • TSKA MOSCOVA - Parma 3-0 (in tur 0-0)
    Calvalho (’9), (’35), Berezutki (’59)
  • ×
    Subiecte în articol: sport