x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Curat ca lacrima. Mircea Sandu nu are niciun dosar în arhivele securităţii

Curat ca lacrima. Mircea Sandu nu are niciun dosar în arhivele securităţii

28 Iul 2009   •   00:00
Curat ca lacrima. Mircea Sandu nu are niciun dosar în arhivele securităţii

Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii nu a identificat niciun dosar întocmit pe numele preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, în evidenţele create de fostele organe de securitate, informează, astăzi, site-ul oficial al FRF.



"Vă aducem la cunoştinţă că urmare cererii dumneavoastră, înregistrată la CNSAS sub nr. P 4099/06, a revenirii din 06.07.2009 şi a verificărilor efectuate potrivit solicitării, în temeiul prevederilor art. 1 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2008, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008, în evidenţele provenite de la Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe şi Serviciul Istoric al Armatei, create de fostele organe de securitate, precum şi în evidenţa electronică a dosarelor preluate în arhiva CNSAS, nu s-a identificat niciun dosar întocmit pe numele dumneavoastră", se arată în răspunsul oficial primit de Mircea Sandu de la CNSAS, semnat de vicepreşedintele Virgiliu-Leon Ţârău.

În adresă, CNSAS menţionează că în situaţia în care în viitor va găsi "materiale" privitoare la preşedintele FRF îi va comunica în scris acest lucru. "Regretând întârzierea răspunsului - datorită preluării treptate a evidenţelor şi arhivei mai sus menţionate - precizăm că această cerere rămâne în atenţia noastră. În situaţia identificării unor materiale privitoare la persoana dumneavoastră, ca urmare a prelucrării fondului arhivistic preluat de către CNSAS, din proprie iniţiativă vă vom semnala în scris acest lucru", se precizează în documentul CNSAS, citat de Mediafax.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a depus, la 3 iulie, o cerere la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii pentru exercitarea dreptului de acces la propriul dosar. De asemenea, Sandu a cerut efectuarea tuturor verificărilor necesare în vederea identificării dosarelor sau documentelor intocmite de fosta Securitate pe numele său şi a solicitat în mod public oricărui cetăţean român interesat de eventualele legături ale sale cu Securitatea să facă demersuri pentru a avea acces la dosarul său. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport