x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport David Popovici - locul 4 în finala probei de 100 m liber și nou record mondial la Melbourne

David Popovici - locul 4 în finala probei de 100 m liber și nou record mondial la Melbourne

de Redacția Jurnalul    |    15 Dec 2022   •   11:05
David Popovici - locul 4 în finala probei de 100 m liber și nou record mondial la Melbourne
Sursa foto: Hepta

David Popovici a încheiat pe locul 4 finala probei de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, de la Melbourne, Australia. Popovici a concurat pe culoarul 2 și a încheiat cursa cu timpul de 45.64 s, nou record mondial de juniori.

În cea de a doua finală din bazinul din Melbourne Sports and Aquatic Centre, David Popovici a înotat pe culoarul al doilea, după ce în semifinale a obținut al cincilea timp: 45.91 s (nou record mondial de juniori și nou record național de seniori).

După parcurgerea celor 4 lungimi de bazin, Popovici a ajuns la finish pe locul 4, stabilind un nou record mondial de juniori și nou record național de seniori.

Finala de joi a fost câștigată de americanul Kyle Chalmers, cu timpul de 45.16 s, nou record al competiției, fiind urmat de francezul Maxime Grousset și de italianul Alessandro Miressi.
Tot joi, David Popovici s-a oprit în seriile probei de 400 m liber. Elevul lui Adrian Rădulescu a încheiat cursa cu timpul de 3:58.48 minute, unul care nu îi permite să evolueze în ultimul act al probei.

Finala de la 400 m liber este programată azi la prânz, la ora 12:31, ora României.

De asemenea, sportivul român Andrei Anghel s-a calificat, joi, în semifinalele probei de 50 m spate ale competiției. Sportivul pregătit de antrenorul Marius Grigore, a încheiat cele două lungimi de bazin cu timpul de 23.12 s (al șaptelea din serii) și va evolua în semifinalele probei. Tot la 50 m spate, Robert Glință s-a retras înainte de startul seriilor.

×
Subiecte în articol: David Popovici 100 metri